ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφήΑποστολή με emailΑποστολή με email
Highlights: 
  • Προετοιμασία 15'
  • Ψήσιμο: Κορμός:15'-16', Πόδια:30'
  • Συνοδεύουμε με αρωματική μουστάρδα

ΥΛΙΚΑ

1 ή 2 αγριοκούνελα (περίπου 2 κιλά)

1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη

2 κουταλιές της σούπας δενδρολίβανο ξερό, θρυμματισμένο

χυμός από 1 λεμόνι

ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αν χρησιμοποιούμε ολόκληρο κουνέλι, το κόβουμε σε μερίδες ως εξής : Αποκόβουμε τα μπροστινά και τα πίσω πόδια από τον κορμό του κουνελιού. Χωρίζουμε όλα τα πόδια σε <<κοπανάκια>> και μηρούς. Κόβουμε τον κορμό σε κομμάτια-φέτες πάχους 4-5 εκ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, το δενδρολίβανο και το χυμό λεμονιού.

ΨΗΣΙΜΟ

Ετοιμάζουμε μέτρια προς δυνατή θράκα. Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κουνελιού. Κάθε κομμάτι απαιτεί διαφορετικό χρόνο ψησίματος, αλλά και διαφορετική ένταση φωτιάς. Πρώτα ψήνουμε το κομμάτια του κορμού, όταν η θράκα είναι ακόμη δυνατή. Ο κορμός είναι το πιο αφράτο και τρυφερό μέρος του κουνελιού, επομένως ψήνεται γρηγορότερα, αλλά σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε τις φέτες του κορμού στη σχάρα και τις ψήνουμε για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά. Περίπου 2 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, τις αλείφουμε με το μείγμα δενδρολίβανου και από τις δύο πλευρές. Τις μεταφέρουμε σε πιατέλα και τις αλατίζουμε.

Μετά το ψήσιμο του κορμού κι όταν η θράκα έχει πια <<κάτσει>>, δηλαδή έχει πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία της, βάζουμε στη σχάρα όλα τα πόδια. Τα ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, γυρίζοντάς τα στο διάστημα αυτό 5-6 φορές. Αλείφουμε και αυτά με το μείγμα δενδρολίβανου, περίπου 3 λεπτά πριν τα βγάλουμε από τη σχάρα. Αλατίζουμε ξανά και αυτά τα κομμάτια και τα σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με μια αρωματική μουστάρδα της αρεσκείας μας.

Μια συνταγή του Χριστόφορου Πέσκια

Category: 
About the Author
Εικόνα admin

admin

Facebook Comments Box