Αρχική » Grid with Sidebar » Ερευνες για χρυσο στο Σιδηροκαστρο

Ερευνες για χρυσο στο Σιδηροκαστρο

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF
 
Ο Κ.Σ. Σιδηροκάστρου εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου που αφορά τις έρευνες ορυκτού πλούτου στην περιοχή της Φαιά Πέτρας και Χαρωπού του Δήμου Σιντικής. Πιο συγκεκριμένα :
 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας παρακολουθεί με επιφύλαξη και σκεπτικισμό τις συνεχιζόμενες έρευνες ορυκτού πλούτου στην περιοχή της Φαιά Πέτρας και Χαρωπού του Δήμου Σιντικής. 
 
Η έρευνα έχει ανατεθεί από το ΙΓΜΕ σε ιδιωτική εταιρία από την Καβάλα, εντάσσεται στο σχέδιο αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της Βόρειας Ελλάδας και περιλαμβάνει στην περιοχή μας έκταση 10.000 στρεμμάτων.
 
Από τα Πρακτικά της Βουλής φαίνεται ξεκάθαρα ότι η παραπάνω έρευνα αποσκοπεί στην ανεύρεση κοιτασμάτων χρυσού. 
 
Αντιλαμβανόμαστε όλοι μας πως αν αυτά τα κοιτάσματα κριθούν αξιοποιήσιμα, όλη η ευρύτερη περιοχή μας θα γίνει ένα τεράστιο λατομείο επιφανειακής εξόρυξης χρυσού, με όλες τις συνέπειες που συνεπάγονται αυτού. 
 
Ενδεικτικά αναφέρουμε τη χρήση κυανίου, τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, αλλά και του ποταμού Στρυμόνα και τις Λίμνης Κερκίνης από τα λύματα, ανεπανόρθωτη περιβαντολογική καταστροφή κλπ.
 
Το αντάλλαγμα προφανώς λίγων θέσεων εργασίας δεν αντισταθμίζει την απώλεια της βιοποικιλότητας και του μοναδικού φυσικού τοπίου, αλλά και τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της περιοχής.
 
Ευχόμαστε να μην συμβεί τίποτα απ’ όλα αυτά και να μην θυσιαστεί η περιοχή μας στο βωμό της «καρκινογόνας» ανάπτυξης. 
 
Εάν όμως δρομολογηθεί κάτι τέτοιο, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σιδ/στρου και τα 1.000 μέλη του, θα αντιδράσουν σθεναρά για την αποτροπή οποιασδήποτε τέτοιας ενέργειας.
 
Καλούμε όλες τις Τοπικές αρχές και τους πολίτες της περιοχής του Δήμου Σιντικής , να συνταχθούν μαζί μας και να εναντιωθούν δυναμικά στο ενδεχόμενο δημιουργίας λατομείου χρυσού στη περιοχή Φαιά Πέτρας – Χαρωπού.
 
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ