Αρχική » Grid with Sidebar » Θηρευτηκε λευκη περδικα στη Λημνο

Θηρευτηκε λευκη περδικα στη Λημνο

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου ο κ. Δημήτρης Δημητριάδης από τη Λήμνο ξεκίνησε για να κυνηγήσει πέρδικες στην περιοχή Θάνος της Λήμνου μαζί με τα σκυλιά του τον ARKA και την BONA, αγγλικά σέττερ και τα δύο.

Έμπειρος και καλός κυνηγός ο Δημήτρης με πολύ ικανά σκυλιά που κυνηγάνε εξαιρετικά τις δύσκολες τσούκαρ της Λήμνου. Τα δύο σκυλιά, μετά από αρκετή ώρα έρευνας καταφέρνουν να εγκλωβίσουν και να φερμάρουν τις πέρδικες.

Ο Δημήτρης παίρνει θέση και μετά από λίγο τρεις πέρδικες σηκώνονται και με δυο τουφεκιές κατορθώνει να πάρει δύο από αυτές.

H άσπρη πέρδικα

Όμως η μια από τις δύο πέρδικες ήταν διαφορετική από αυτές που ξέρει. Είναι μια άσπρη πέρδικα. Για την ακρίβεια μια πέρδικα με πολλά άσπρα πούπουλα.

“Τόσα χρόνια κυνηγάω σε αυτό το μέρος και πρώτη φορά βρίσκω τέτοια πέρδικα.” μας εξομολογείται ο Δημήτρης.

H BONA με τις πέρδικες

Ο ΑΡΚΑ με τις πέρδικες

Το ihunt.gr επικοινώνησε με τον θηραματολόγο κ. Θεοφάνη Καραμπατζάκη ο οποίος μας είπε τα εξής :

“Πρόκειται για μια αλμπίνο πέρδικα. Άλλη μια φορά έχω συναντήσει αλμπίνο πέρδικα (πετροπέρδικα) η οποία ήταν τελείως λευκή και έμοιαζε αρκετά με τα Σκανδιναβικά grouses. Επίσης πριν μερικά χρόνια είδα και μια αλμπίνο μπεκάτσα.”

Όμως γιατί συμβαίνει αυτό στα ζώα;

Επιστημονικά, οι χρωστικές ουσίες είναι οι χημικές ουσίες στο σώμα μας που μας δίνουν τα χρώματα μας. Η έλλειψη της χρωστικής που κανονικά πρέπει να υπάρχει σε κάθε είδος οργανισμού ονομάζεται αλβινισμός και τα ζώα που πάσχουν από αλβινισμό είναι γνωστά και ως Αλμπίνο.

Κώστας Λουρής για το ihunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ