Αρχική » Grid with Sidebar » Μαχαιρια: Δαμασκηνα και Ελληνικα

Μαχαιρια: Δαμασκηνα και Ελληνικα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF
Μπορεί η κρίση να «φουντώνει» στις μέρες μας και η κοινωνία να έχει εξαντλήσει τις αντοχές της, δεν παύουν όμως να υπάρχουν κάποιοι που ψάχνουν ελληνικά αντικείμενα πόθου και μόνο υψηλής ποιότητας.
 
Το μαχαίρι από μόνο του αποτελεί τέτοιας κατηγορίας αντικείμενο, πόσω μάλλον το δαμασκηνό μαχαίρι για το κυνήγι ή τη βιτρίνα, το πιθανότερο.
 
Ο Τηλέμαχος Ζαγουράκης δεν παίζει με την ποιότητα στα χειροποίητα μαχαίρια, αποκλειστικά για κυνηγούς. Ειδικά στα δαμασκηνά, επιλέγει κορυφαία προϊόντα που τα δουλεύει στο εργαστήριο του, μέχρι να βγει το αποτέλεσμα που βλέπετε στις φωτογραφίες.
 
Το πρώτο από τα δύο μαχαίρια τραβάει αμέσως την προσοχή, με την τετράγωνη θήκη αλλά και το κλιπ, που κουμπώνει απευθείας στη λαβή! Δεν διαβάσατε λάθος, ένα κούμπωμα που το θηλυκό είναι στη λαβή (για να μην ενοχλεί στο κράτημα) και το αρσενικό στη δερμάτινη θήκη εξασφαλίζει σταθερότητα τόση όση να μη χαθεί το μαχαίρι στον κυνηγότοπο.
 
Ενας ημιγδάρτης, σύμφωνα με τον Τηλέμαχο, Nesmuk, με κοίλη ακή κοπής, στο μέσον της λάμας, για καλύτερο άνοιγμα του δέρματος και στο κόψιμο των ιστών. Μήκος λάμας 10 εκατοστά και ανοδική απόληξη της μύτης. Από δαμασκηνό ατσάλι 250 στρώσεων, με σκλήρυνση 59-60. Το ατσάλι έχει διπλωθεί πυρωμένο και έχει χτυπηθεί ξανά 250 φορές.
 
Η λαβή είναι από κέρατο και τα πλακίδια έχουν ενισχυθεί ενδιάμεσα (με το ατσάλι), με κόκκινο γαλβανιζέ χαρτί, για να απορροφά την υγρασία.
 
Η θήκη είναι από γνήσιο δέρμα με διπλοραφή, ενώ έχει και μεταλλικό άγκιστρο αλλά και άνοιγμα για πέρασμα στη ζώνη. Αν συνδυάσουμε και το κλιπ (πατέντα), δεν ανοίγει με τίποτα. Οπως και με τίποτα δεν μπορεί να το αγοράσει το 90% των κυνηγών, αφού η τιμή του φτάνει τα 550 ευρώ.
 
 
Δαμασκηνά ατσάλια
 
Το δεύτερο μαχαίρι είναι πιο φανταζί, αφού έχει λάμα damasteel, που δεν έχει τις στρώσεις του προαναφερόμενου μαχαιριού, έχει όμως υπέροχα σχέδια, αφού έχει υποστεί και τη μέθοδο super dense twist, κάτι σαν σάντουιτς του ατσαλιού, με το υλικό του για περιεχόμενο! Ιδια σκλήρυνση 59-60, μήκος λάμας 9,5 εκατοστά, με φυλακτήρα από ανοξείδωτο ατσάλι και θήκη για το δάχτυλο μπροστά του. Η λαβή έχει ξύλο Ziricote και ένα κομμάτι από μαμούθ, μεταξύ ξύλου και φυλακτήρα. Δερμάτινη θήκη, εικόνα κομψοτέχνημα και τιμή 450 ευρώ!
 
Εμείς να θυμίσουμε ότι τα δαμασκηνά ατσάλια δεν είναι ανοξείδωτα και θέλουν την περιποίησή τους, σχολαστική ύστερα από τη χρήση, τακτική στην περίπτωση εκθεσιακής χρήσης. Μη βιαστείτε (λέμε τώρα) για παραγγελίες, αφού είναι χειροποίητα και θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον Τηλέμαχο για να σας δρομολογήσει. Να του ζητήσετε να χαράξει και κανένα ΕΛΛΑΣ πάνω. Μόνο οι Τούρκοι θα βγάζουν όπλα και κυνηγετικά αξεσουάρ;…
 
Το τηλέφωνο του Τηλέμαχου είναι το 6946269561.
 
Αντώνης Μπληζιώτης
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Χάρης Γκίκας
 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ