Αρχική » Grid with Sidebar » Πανευρωπαικο πρωταθλημα σε περδικα

Πανευρωπαικο πρωταθλημα σε περδικα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF
 
Σε μια περιοχή που βρίσκεται μόλις μισή ώρα έξω από την πρωτεύουσα Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου, πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Νοεμβρίου το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βουνού για αγγλικές φυλές.
 
Στο βουνό που έγιναν οι αγώνες απαγορεύεται τόσο το κυνήγι όσο και η εκπαίδευση των σκύλων.
 
Τo θήραμα του αγώνα ήταν φυσικά η πετροπέρδικα που υπήρχε σε αφθονία, κάτι που βοήθησε τους σκύλους και των επτά χωρών που συμμετείχαν, να έχουν πολλές ευκαιρίες. Για να καταλάβετε τι εννοώ, σε κάθε τερέν οι σκύλοι σήκωναν έξι με οκτώ κοπάδια πέρδικες!!!
 
Τα τερέν ήταν σε χαμηλό υψόμετρο, πετρώδη και με πολύ χόρτο. Σε ορισμένα σημεία μάλιστα το χόρτο ήταν τόσο ψηλό που οι κριτές δεν έβλεπαν τους σκύλους που φέρμαραν.
Η φιλοξενία των διοργανωτών ήταν άψογη και τον αγώνα παρακολούθησαν και αρκετοί θεατές.
 
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα ανά φυλή:
 

Πόιντερ

H Εθνική Ομάδα των πόιντερ που εκλέχθηκε από τους αγώνες που έγιναν στο πλαίσιο του τροπαίου «Πολυκανδριώτη» ήταν:
 
1. AIZAC: Ιδιοκτήτης ΤΖΙΡΜΠΗΣ/ κυναγωγός ΝΤΑΟΥΛΑΣ
2. SARA: Ιδιοκτήτης ΝΤΟΥΒΑΣ/ κυναγωγός ΡΑΠΑΚΟΥΛΙΑΣ
 
Η Εθνική ομάδα αποτελούνταν από περισσότερους σκύλους, που δυστυχώς όμως δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν στο Μαυροβούνιο.
 
Δυστυχώς, το επίπεδο των πόιντερ ήταν κάτω των προσδοκιών και έτσι την πρώτη μέρα των αγώνων δεν μπήκε κανένας σκύλος στη βαθμολογία. Την Κυριακή ο C”XABAL DE LANDA GORI κατόρθωσε να φερμάρει ένα κοπάδι πέρδικες και να ανακηρυχθεί Πρωταθλητής Ευρώπης Βουνού στα πόιντερ.
 
 
O πρωταθλητής Ευρώπης στους αγώνες βουνού για το 2013 στα πόιντερ.  
 
Εντύπωση έκανε το γεγονός ότι στο τερέν των πόιντερ, την πρώτη ημέρα των αγώνων σηκώθηκαν εννιά μπουλούκια πέρδικες μπροστά από τα σκυλιά, αλλά κανένας σκύλος δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να πάρει πόντο!
Ομως, τη μεγάλη εμφάνιση την έκανε η SARA (Ντούβας ? Ραπακούλιας), η οποία υπό την καθοδήγηση του Ραπακούλια κατόρθωσε να πάρει τρεις φορές επανάκληση από τους κριτές, αλλά ήταν άτυχη και δεν βρήκε πέρδικες.
 
 
Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στους αγώνες βουνού για το 2013 στα Σέττερ.  
 
Πάντως, και μόνο που πήρε τρεις φορές επανάκληση, δείχνει το πόσο εντυπωσιάστηκαν οι κριτές. Η SARA έδειξε ότι είναι ένα δυνατό σκυλί με ποιότητα και ρυθμό που τον διατήρησε σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής της. Κρίμα!
 

Σέττερ

Η Εθνική ομάδα των Σέττερ που ταξίδεψε στο Μαυροβούνιο ήταν:
 
1. PIRSOS DE LA BORGHESIA: Ιδιοκτήτης ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ / Κυναγωγός ΡΑΠΑΚΟΥΛΙΑΣ
2. TAYSON PEANIA’S: Ιδιοκτήτης ΤΖΙΡΜΠΗΣ/ Κυναγωγός ΝΤΑΟΥΛΑΣ
3. ALEX: ΙδιοκτήτηςΤΖΙΡΜΠΗΣ/ Κυναγωγός ΝΤΑΟΥΛΑΣ
4. RAPAKOULIAS GENESIS DANAI: Ιδιοκτήτης ΚΙΤΣΑΚΗΣ/ Κυναγωγός ΡΑΠΑΚΟΥΛΙΑΣ
5. DILL-SPIN OZZY: Ιδιοκτήτης και Κυναγωγός ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
 
Αναπληρωματικά μέλη
 
1. RAS: Ιδιοκτήτης και Κυναγωγός ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ
2. ALDIMIS RUNIE: Ιδιοκτήτης και Κυναγωγός ΑΡΑΠΚΙΛΗΣ ΤΑΣΟΣ
 
 
Ομορφος περδικότυοπος και αφθονία θηράματος
 
 
 
Ανοικτός Αγώνας
 
Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου, οι διαγωνιζόμενοι είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε έναν ανοιχτό αγώνα που διοργανώθηκε για να έχουν οι σκύλοι τη δυνατότητα να προσαρμοστούν στα τερέν.
 
 
O Salvi χαρούμενος με τον Πρωταθλητή Ευρώπης στα Σέττερ LASER DEL ZAGNI’S
 
Στον αγώνα αυτόν εντυπωσίασε ο ALEX, που κατόρθωσε να κάνει μια εξαιρετική διαδρομή, να πάρει τον πόντο και το CACIT της Παρασκευής.
 
Ο ΑLEX είχε εντυπωσιάσει στους αγώνες του «ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗΣ» και όλοι περίμεναν κάτι καλύτερο, αλλά δυστυχώς έμεινε μόνο στον πόντο της Παρασκευής.
 
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Νοεμβρίου σε δύο τερέν και συμμετείχαν οκτώ ζευγάρια σε κάθε τερέν, ενώ υπήρχαν και τρεις κριτές, ένας εκ των οποίων ήταν και ο Διονύσης Πονηρέας.
 
 
Μερικά από τα μέλη της Εθνικής ομάδας Πρακτικού κυνηγιού στα σέττερ
 
Αποτελέσματα
 
ΤΕΡΕΝ 1
 
1. AFRICA – CAC, 1oς ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ – ΙΤΑΛΙΑ – Κυν. UMBERTO
2. NINA – 2oς ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ – ΣΕΡΒΙΑ – Κυν. GAVRILOVIC
 
ΤΕΡΕΝ 2
 
1. COW BOY DE ABEL ET CANIS – CAC, CACIT 1oς ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ – ΓΑΛΛΙΑ – Κυν. GUETTE
2. DAX – 2ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ – ΓΑΛΛΙΑ – Κυν. CURUTCHAGUE
3. RAS – 3ος ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ – ΕΛΛΑΔΑ – Κυν. ΜΑΤΘΑΙΟΥ
 
 
O Guette με αναπληρωματικό πρωταθλητή Ευρώπης τον COW BOY DE ABEL ET CANIS και αριστερά ο Ηλίας Τσιρογιάννης με τον Dill Spin Ozzy.
 
Οι αγώνας ξεκίνησε νωρίς το πρωί και τελείωσε αργά το απόγευμα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας επικρατούσε πολύ ζέστη η οποία καταπόνησε ιδιαίτερα τους κριτές, οι οποίοι έκαναν πολλά χιλιόμετρα και προσπαθούσαν να είναι κοντά στους διαγωνιζόμενους. Το τέλος της ημέρας βρήκε την AFRICA να έχει πάρει CAC στο τερέν 1 και τον COW BOY DE ABEL ET CANIS να έχει πάρει CAC στο τερέν 2. Ετσι έπρεπε να γίνει μπαράζ μεταξύ των δύο αυτών σκύλων για να αναδειχθεί ο νικητής της πρώτης ημέρας. Ομως, επειδή ήδη είχε πέσει η νύχτα, οι κριτές αποφάσισαν το μπαράζ να διεξαχθεί την επόμενη ημέρα το πρωί.
 
Η AFRICA ξεδίπλωσε το μεγάλο ταλέντο της, κάνοντας μια εντυπωσιακή διαδρομή με εξαιρετικό ρυθμό. Κατόρθωσε να βρει και να μπλοκάρει ένα κοπάδι πέρδικες παίρνοντας δίκαια το CAC στο τερέν 1.
 
O COW BOY DE ABEL ET CANIS ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί για να κερδίσουν τον αγώνα και από την πρώτη ημέρα βάλθηκε να το αποδείξει. Εκανε μια πολύ καλή διαδρομή, αλλά δεν μπόρεσε να βρει πέρδικες. Οι κριτές του δίνουν επανάκληση και ο COW BOY, καθοδηγούμενος υποδειγματικά από τον Guette, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Κυριολεκτικά, μάγεψε τους κριτές και τους θεατές του αγώνα. Κινήθηκε γρήγορα, με ρυθμό και δύναμη και εκμεταλλευόμενος στο έπακρο όλο το τερέν που είχε στη διάθεσή του, αλλά και διατηρώντας την επικοινωνία με τον κυναγωγό του, κατόρθωσε να πάρει το CAC. Είναι ένας σκύλος πραγματικός κυνηγός, που έχει πολύ καλή αίσθηση θηράματος και καταπληκτική επικοινωνία με τον κυναγωγό του! Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι COW BOY DE ABEL ET CANIS κέρδισε φέτος την κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς. Το τρόπαιο Saladini Pilastri.
 
Ο RAS του Ματθαίου έτρεχε μαζί με τον LASER DEL ZAGNI’S (που αναδείχθηκε τελικά πρωταθλητής Ευρώπης), κατόρθωσε να πάρει έναν πόντο που του έδωσε το 3ος Πολύ Καλός της ημέρας. Ο RAS κατόρθωσε να φερμάρει ένα κοπάδι πέρδικες και ο LASER εκανε συναίνεση. Ομως ενεργώντας απρόβλεπτα, ο LASER περνάει μπροστά από τον RAS και κόβει τα πουλιά στη μέση. Ο RAS μένει ακίνητος και παίρνει τον πόντο. Οι κριτές δεν του έδωσαν ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ, γιατί η έρευνά του ήταν πιο «μαζεμένη» (;) απ’ ό,τι έπρεπε για τις απαιτήσεις του αγώνα. Πάντως απέδειξε ότι είναι ένα πολύ καλό κυνηγετικό σέττερ.
 
Η RAPAKOULIAS GENESIS DANAI εντυπωσίασε και κατόρθωσε να φερμάρει ένα μπουλούκι πέρδικες ένα λεπτό πριν ολοκληρωθεί ο χρόνο της, και οι κριτές της έδωσαν πόντο. Ομως, κατά την επιστροφή της στο κυναγωγό της, σηκώθηκαν από μπροστά της πέρδικες και οι κριτές την έκοψαν.
 
Ο Dill Spin Ozzy έκανε πολύ καλή διαδρομή, αποδεικνύοντας ότι δίκαια συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη φορά σε πανευρωπαϊκούς αγώνες. Ομως ήταν άτυχος γιατί, ενώ ο Alex με κυναγωγό τον Ντάουλα βρήκε ένα μπουλούκι πέρδικες, οι πέρδικες σηκώθηκαν ενώ τις πόνταρε. Ετσι οι κριτές, βάσει των κανονισμών, ακύρωσαν και τους δυο σκύλους.
 
Η Κυριακή 3 Νοεμβρίου ξεκίνησε με το μπαράζ μεταξύ των δυο νικητών της προηγούμενης ημέρας, της AFRICA και του COWBOY. Στη διαδικασία του μπαράζ οι κριτές έδωσαν το CACIT του Σαββάτου στον COW BOY.
 
Αποτελέσματα
 
ΤΕΡΕΝ1
 
1. AFRICA – CAC, 1oς ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ – ΙΤΑΛΙΑ – Κυν. UMBERTO
2. NILO – CQN – ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ – Κυν. GAVRILOVIC
 
ΤΕΡΕΝ 2
 
1. LASER DEL ZAGNI’S – CAC,CACIT 1oς ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ – ΙΤΑΛΙΑ – Κυν. SALVI
2. DARA DES FOREST MEDOCAINE – 2oς ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ – ΓΑΛΛΙΑ – Κυν. GUETTE
3. PIRSOS DELLA BORGHESIA – 3oς ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ – ΕΛΛΑΔΑ – Κυν. ΡΑΠΑΚΟΥΛΙΑΣ
4. RAS- 4ος ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ – ΕΛΛΑΔΑ – Κυν. ΜΑΤΘΑΙΟΥ
 
Εντυπωσιακός ο LASER DEL ZAGNI’S δίκαια κέρδισε το CACIT της δεύτερης ημέρας. Ο LASER με κυναγωγό τον Salvi, ήταν και αυτός μαζί με τον COW BOY, μεγάλο φαβορί για να κερδίσει το Πανευρωπαϊκό. Μετά την άσχημη παρουσία του την πρώτη ημέρα, μεταμορφώθηκε και την Κυριακή είδαμε έναν άλλο σκύλο. Είχε εντυπωσιακή έρευνα και διατηρώντας έναν απίστευτο ρυθμό κατόρθωσε να φερμάρει ένα κοπάδι πέρδικες. Μην ξεχνάμε ότι ο LASER DEL ZAGNI’S πλασάρεται συνέχεια μέσα στους φιναλίστ του Saladini Pilastri. Δίκαια πήρε το CACIT της Κυριακής.
 
Πολύ καλή παρουσία από τον PIRSO DELLA BORGHESIA του Μανώλη Φανουράκη με κυναγωγό τον Ραπακούλια.
Ο Pirsos έκανε μια πολύ καλή καλή διαδρομή και κέρδισε το 3ος Εξαίρετος. Ο Pirsos παρουσιάζει μια αξιοθαύμαστη σταθερότητα καθοδηγούμενος υποδειγματικά από τον Ραπακούλια.
 
Ο RAS συμπλήρωσε την καλή του παρουσία κερδίζοντας ακόμη έναν πόντο και έτσι έγινε ο μοναδικός σκύλος της ελληνικής αποστολής που κέρδισε πόντο και τις δύο ημέρες.
 
Στο μπαράζ για την ανάδειξη του Πρωταθλητή Ευρώπης Βουνού οδηγήθηκαν ο LASER DEL ZAGNI’S και COW BOY DE ABEL ET CANIS. Οι κριτές, τελικά, μετά τη διαδικασία του μπαράζ έδωσαν τον τίτλο στον LASER DEL ZAGNI’S με αναπληρωτή πρωταθλητή Ευρώπης τον COW BOY DE ABEL ET CANIS.
 
Χωρίς καμία αμφιβολία, ο COW ΒOY μάγεψε κριτές και κοινό και ήταν ισάξιος του LASER.
 
Ο τίτλος, κρίθηκε σε μια μικρή λεπτομέρεια… Στα θηλυκά, Πρωταθλήτρια Ευρώπης Βουνού αναδείχθηκε η AFRICA με αναπληρώτρια πρωταθλήτρια Ευρώπης την DARA DES FOREST MEDOCAINE.
 
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΩΣΤΑΡΑΣ
 
Πηγή : http://www.ethnos.gr/entheta.asp?catid=23386&subid=2&pubid=63925873


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ