Αρχική » Grid with Sidebar » Τελικα για ολα φταινε οι κυνηγοι;

Τελικα για ολα φταινε οι κυνηγοι;

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

 

Πριν μερικές ημέρες δημοσιεύσαμε μια είδηση σύμφωνα με την οποία κάποιοι σύλλογοι επιδιώκουν την πλήρη απαγόρευση του κυνηγιού στον Όλυμπο. Αναρωτηθήκαμε γιατί. Γιατί να θέλουν άραγε κάποιοι – που πολλοί από αυτούς που υπογράφουν αυτό το κείμενο, ίσως δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους σε πέτρα – να απομακρύνουν τους κυνηγούς από το βουνό; Για ότι στραβό γίνεται δηλαδή πάντα φταίνε οι κυνηγοί; 

 

Καλύτερα πριν αναλώσουν όλες τους δυνάμεις στην συγγραφή ψηφισμάτων, ας κάνουν μια βόλτα στο βουνό των Θεών για να δούνε σε κατάσταση βρίσκεται. Σε τι κατάσταση βρίσκεται το καταφύγιο άγριας ζωής του Ολύμπου.

 

Το καταφύγιο

 

Το καταφύγιο ξεκινάει έξω από τη Βροντού και καταλήγει λίγο έξω από το Λιτόχωρο. Απίστευτη φυσική ομορφιά πάνω στο βουνό των θεών όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες που ακολουθούν. 

 

 

Φυσικές “πισίνες” στις οποίες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους οι λάτρεις του βουνού και γενικότερα της φύσης.

 

 

 

Οι φωτογραφίες είναι από την περιοχή Βάθρες στο ρέμα του Αράπη

 

 

Οι πινακίδες πολλές!!!!

 

 

 

Σεβασμός στη φύση

 

Αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει σεβασμός προς τη φύση και θα καταλάβετε τι εννοώ ρίχνοντας μια ματιά στις φωτογραφίες που μας έστειλε ο φίλος της σελίδας και κυνηγός Βαλάντης Ψαριάης.

 

 

Ο τόπος γεμάτος σκουπίδια!!!!

 

 

Δεν θέλω να πιστέψω ότι κάποιος κτηνοτρόφος της περιοχής πέταξε απλά έναν άδεια τενεκέ!!!

 

 

Αφού έκαναν το μπανάκι τους στις φυσικές πισίνες, ήπιαν το αναψυκτικό τους και πεταξαν το κουτάκι!!!!

 

 

Οτι και να πει κανείς είναι λίγο!!!!

 

 

Κτηνοτρόφοι της περιοχής θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να κόβουν που πουρνάρια για να ταίζουν τα ζώα τους….

 

 

 

 

 

Προταση

 

Μετά από το αυτά που μας φανέρωσαν οι φωτογραφίες του Βαλάντη έχω να κάνω μια πρόταση. Πριν λοιπόν οι «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΠΙΕΡΙΑ 2008» καταθέσουν το ψήφισμα με το οποίο ζητούν την πλήρη απαγόρευση του κυνηγιού στον Όλυμπο, ας οργανώσουν ομάδες ώστε να καθαρίσουν λίγο το καταφύγιο αυτό στον Όλυμπο γιατί διαφορετικά ο τίτλος που έχει ο σύλλογος είναι λάθος. Αν όντως ενδιαφέρονται για το περιβάλλον ας προσπαθήσουν να βελτιώσουν λίγο την κατάσταση αυτή. Δεν λέω  ότι αυτοί ευθύνονται για αυτή την κατάσταση. Όμως δεν μπορούν να συζητούν για πλήρη απαγόρευση του κυνηγιού τη στιγμή που το καταφύγιο βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Και είναι σίγουρο ότι θα βρουν τους κυνηγούς συμπαραστάτες σε τέτοιες προσπάθειες. 

 

Γιατί οι κυνηγοί αγαπούν τη φύση και οι κυνηγετικοί σύλλογοι προσπαθούν με διάφορες δράσεις να την προστατέψουν. 

 

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να μπορέσουν και τα παιδιά μας να είναι σε θέση να χαρούν αυτή τη φυσική ομορφιά που δίνει απλόχερα το βουνό των Θεών.

 

O iHunter

 

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ