Αρχική » Grid with Sidebar » Το νεο κολαρο DC50 της GARMIN

Το νεο κολαρο DC50 της GARMIN

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Το νέο κολάρο της Garmin είναι γεγονός. Ονομάζεται  DC-50 και έρχεται για να αντικαταστήσει το  DC-40.

 

Το νέο κολάρο με DC 50 GPS της Garmin  διαθέτει ένα υψηλής ευαισθησίας, μέσω του Παγκόσμιου Δορυφορικού Συστήματος Πλοήγησης (GLONASS), δέκτη. Η νέα VHF κεραία κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα προσθέτει επιπλέον αξιοπιστία και επεκτείνει το εύρος λήψης. Πλέον, η Garmin στο κολάρο DC-50 έχει ενσωματώσει ένα σύστημα ανίχνευσης γαυγίσματος. Το κολάρο είναι 100% αδιάβροχο έως τα 10 μέτρα. Με επιπλέον κολάρα DC-50, μπορείτε να παρακολουθείτε μέχρι και 10 σκυλιά ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας ένα Garmin Astro 320. Η θέση του σκύλου μπορεί να ενημερωθεί κάθε 5 δευτερόλεπτα, 10, 30, ή 120. Δυστυχώς, το DC-50 είναι συμβατό μόνο με το Garmin Astro 320 – δεν λειτουργεί με το Astro 220 ή το Garmin Alpha.

 

Εμβέλεια

 

Το νέο αυτό κολάρο της Garmin χρησιμοποιεί ένα υψηλης τεχνολογίας δέκτη που έχει την ικανότητα να επικοινωνεί με περισσότερους δορυφόρους από ότι τα προηγούμενα κολάρα της Garmin. Χρησιμοποιεί δε ένα ένα συνδυασμένο GPS και GLONASS σύστημα, που το κάνει ικανό να εντοπίσει το σκυλί σας πιο γρήγορα και να διατηρήσει τη θέση του, ακόμα και σε βαριά κάλυψη δέντρων ή βαθιά φαράγγια. Ανάλογα με το έδαφος, η εμβέλεια λήψης μπορεί και να ξεπεράσει τα 15 χιλιόμετρα.

 

Τι είναι το GLONASS;

 

Το Παγκόσμιο Δορυφορικό Σύστημα Πλοήγησης (GLONASS) βασίζεται σε ένα σχηματισμό των ενεργών δορυφόρων που μεταδίδουν συνεχώς κωδικοποιημένα σήματα σε δύο ζώνες συχνοτήτων, τα οποία μπορούν να λαμβάνονται από τους χρήστες οπουδήποτε στην επιφάνεια της Γης για να προσδιορίζουν τη θέση και την ταχύτητά τους σε πραγματικό χρόνο με βάση κυμαινόμενες μετρήσεις . Το σύστημα είναι αντίστοιχο προς το γνωστό σε όλους GPS (Global Positioning System), και τα δύο συστήματα μοιράζονται τις ίδιες αρχές και στην μετάδοση δεδομένων και τις μεθόδους εντοπισμού θέσης. Το GLONASS υπόκειται σε διαχείριση για τη Ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ρωσίας από την Ρώσικη Υπηρεσία του Διαστήματος και το σύστημα λειτουργεί από το Επιστημονικό Κέντρο Συντονισμού Πληροφοριών (KNITs) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ρωσικής Κυβέρνησης.

 

Ανίχνευση Γαυγίσματος

 

Το Garmin DC-50 μπορεί να σας ειδοποιεί πότε ο σκύλος σας τρέχει, κάθεται, κάνει στάμπα στα γουρούνια ή φερμάρει. Το νέο κολάρο DC-50 έχει εφοδιαστεί με ένα σύστημα ανίχνευσης γαυγίσματος και έτσι έχετε τη δυνατότητα να γνωρίζετε εάν  ο σκύλος σας γαβγίζει.

 

Εκτεταμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

 

Ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα που είχαν οι χρήστες στων προηγούμενων κολάρων της Garmin ήταν η διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής. Όταν το DC-40 λειτουργούσε με 5 δευτερόλεπτα ρυθμό ανανέωσης θέσης, η μπαταρία του κολάρου είχε αντοχή από 15 έως 17 ώρες από μία μόνο φόρτιση. Αυτό σημαίνει ότι αν το σκυλί σας χάνεται στο τέλος του κυνηγιού μιας ημέρας έχετε μόνο λίγες ώρες για να το βρείτε πριν από την πλήρη εξάντληση της μπαταρίας του κολάρου.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών, η Garmin έχει κάνει δύο σημαντικές βελτιώσεις. Πρώτον, η Garmin έχει επεκτείνει τη ζωή της μπαταρίας λιθίου-ιόντων σε  21 ώρες (με το ίδιο 5 δευτερολέπτων ρυθμό ανανέωσης). Εάν δουλέψετε το κολάρο με βραδύτερο ρυθμό ανανέωσης μπορείτε να λειτουργείτε το κολάρο μέχρι και 48 ώρες με μία μόνο φόρτιση.

 

Επιπλέον, στο DC-50 έχει προστεθεί ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται  “Λειτουργία Recovery” . Όταν η μπαταρία σε ένα DC-50 κολάρο πέφτει κάτω από 25%, το κολάρο λειτουργεί σε κατάσταση “Διαφύλαξη ενέργειας” και αλλάζει το ρυθμό ανανέωσης στα 120 δευτερόλεπτα, το οποίο παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

 

Επιπλέον ασφάλεια

 

Όπως και στο Garmin Alpha 110, έτσι στο  DC 50 μπορείτε να κειδώσετε το κολάρο με PIN ώστε να αποτρέψει τους αναρμόδιους χρήστες Astro από την παρακολούθηση του σκύλου σας. Για να παρακολουθήσετε ένα από τα περιλαίμια σκυλιών σας κάποιος άλλος χρήστης πρέπει να έχει τον  5-ψήφιο αριθμό PIN σας και να είναι στη σειρά, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά απίθανο ότι κάποιος μπορεί να παρακολουθεί το σκυλί σας χωρίς την άδειά σας. Αυτό είναι μια τεράστια βελτίωση σε σχέση με τα συνήθη κολάρα παρακολούθησης τηλεμετρίας σκυλιών, όπου ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει ένα περιλαίμιο απλά γνωρίζοντας τη συχνότητα του κολάρου.

 

Τιμή

 

Η τιμή για το κολάρο DC-50 της Garmin είναι $229.99 και λειτουργεί με το ASTRO 320, στο οποίο πρέπει να γίνει ενημέρωση του λειτουργικού του. Στην Αμερική κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2013 και στο ebay ήδη υπάρχουν διαθέσιμα!!!!

 

Επιμέλεια από την ομάδα του ihunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ