Χοιρινο στη λαδοκολα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφήΑποστολή με emailΑποστολή με email

​Μια παραδοσιακή συνταγή για αγριογούρουνο,που σε  άλλες περιοχές θα τη
συναντήσετε ως “δέμα¨ ή “γιουλμπασι” Η συνταγή είναι για 4 άτομα.

Υλικά
  1. 1 κιλό χοιρινό (χωρίς κόκκαλο) σε μερίδες
  2. 3 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες
  3. 10 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
  4. 1/4 φλιτζανιού σέλινο ψιλοκομμένο
  5. 3 κ. σούπας γιαούρτι
  6. 1 κ. γλυκού γαρίφαλλα
  7. 3 κ. σούπας μέλι
  8. 3 κ. σούπας πετιμέζι
  9. 3 κ. σούπας ξύδι
  10. 1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
  11. 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  12. λίγο αλεύρι
  13. αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι που το σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά.

Σβήνουμε με το πετιμέζι, το ξύδι και προσθέτουμε το σκόρδο, το σέλινο και τα γαρύφαλλα.

Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό καλά και αφού έχουμε μεταφέρει το κρεμμύδι σε άλλο πιάτο, σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει.

Σβήνουμε με το κρασί και το μέλι και απομακρύνουμε από τη φωτιά.

Αναμιγνύουμε τα κρεμμύδια με το χοιρινό και προσθέτουμε το γιαούρτι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 220 C και τοποθετούμε το μείγμα του χοιρινού στο κέντρο της λαδόκολλας, την οποία κλείνουμε με ένα κομμάτι σπάγκου.

Βάζουμε τη λαδόκολλα σε ένα ταψί με λίγο νεράκι και ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα με 45 λεπτά.

 

Category: 
About the Author
Εικόνα admin

admin

Facebook Comments Box