Αρχική iHunt.gr Άρχισαν να γεμίζουν με λαγούς τα βουνά της Λάρνακας…VIDEO

Άρχισαν να γεμίζουν με λαγούς τα βουνά της Λάρνακας…VIDEO

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι της επαρχίας, άρχισαν τις απελευθερώσεις από τα εκτροφεία τους. Συνολικά θα αφεθούν ελεύθεροι φέτος 160 λαγοί.

SVESTONOF

Ώρα έξι το πρωί και επιχείρηση σύλληψης λαγών από το εκτροφείο Μεννόγειας στην επαρχία Λάρνακα έχει αρχίσει.

Το έργο των εθελοντών κυνηγών αρκετά δύσκολο, αφού οι λαγοί βρίσκουν τρόπους για να διαφεύγουν της σύλληψης.
Μετά από κάποιες διορθωτικές κινήσεις στις παγανιές και στα δίκτυα, άρχισαν και τα θετικά αποτελέσματα. Ο ένας μετά τον άλλο οι λαγοί πιάνονται στα δίκτυα και καταλήγουν στους ειδικούς κλωβούς μεταφοράς.

«Ξεκινήσαμε την περασμένη εβδομάδα είχαμε στο πρώτο εκτροφείο 28 συλλήψεις σήμερα είχαμε μόνο οκτώ, προχωρούμε κάθε εβδομάδα και σε ένα εκτροφείο», όπως δήλωσε ο Πρόεδρος ΚΟΚ & ΔΑΖ Λάρνακας, Αντώνης Κακουλλής.

Οι περισσότεροι λαγοί που πιάστηκαν σήμερα ήταν θηλυκοί και λόγω εγκυμοσύνης, αποφασίστηκε να ανασταλεί η απελευθέρωση τους.

«Αναπαράγονται και έξω στην φύση και αναλάβαμε που την υπηρεσία θήρας τούτο το εκτροφείο το οποίο είναι τεράστιο, και με τούτο το εκτροφείο ευελπιστούμε ότι θα έχουμε παρά πολύ αναπαραγωγή», σημείωσε ο Υπεύθυνος Εκτροφείων Λάρνακας, Τάσος Μητσίδης.

Στους λαγούς που απελευθερώνονται τοποθετείται ενώτιο για σκοπούς αναγνώρισης στα πλαίσια ειδικής έρευνας που διενεργείται από πέρσι.

Ο Γενικός Γραμματέας ΚΟΚ & ΔΑΖ Λάρνακας, κύριος Αλέξης Λοϊζίδης ανέφερε ότι «πέρσι παραλάβαμε από τα εκτροφεία 160 λαγούς. Οι 60 λαγοί πήγαν για μητρικό πληθυσμό σε άλλα εκτροφεία, και οι 100 απελευθερωθήκαν έξω στην φύση. Από τους 100, οι 51 μας τους παραδώσαν οι κυνηγοί εφτά μήνες μετά που τους έπαιξαν κατά την διάρκεια των κυνηγητικών εξορμήσεων».

Όπως προέκυψε από την έρευνα, κάποιοι λαγοί επιβίωσαν για δύο και πλέον χρόνια, ενώ άλλοι είχαν αποκτήσει και απογόνους μετά την απελευθέρωση τους, καταρρίπτοντας τους μύθους που τους θέλουν να μην επιβιώνουν όταν γεννιούνται σε περιφραγμένο χώρο και αφήνονται ελεύθεροι στο φυσικό περιβάλλον.


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα