Αρχική iHunt.gr Ένα απλό τέστ DNA αποκαλύπτει τα μυστικά ενός κυνηγόσκυλου

Ένα απλό τέστ DNA αποκαλύπτει τα μυστικά ενός κυνηγόσκυλου

από iHunt Team
report-family-chart-chart-only2

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Τα τελευταία χρόνια η ανάλυση τους γενετικού μας κώδικα και η καταγραφή των γονιδίων μας, έχει γίνει πραγματικότητα ανοίγοντας πολλά νέα «παράθυρα» αντιμετώπισης πολλών ιατρικών προβλημάτων.
 
Πλέον αυτό επεκτάθηκε και στα σκυλιά και πιστοποιημένα εργαστήρια κάνουν πλέον αναλύσεις 100% ακριβείς και επιστημονικές.
 
Οπότε με μια πολύ εύκολη διαδικασία που είναι η απλή παραλαβή από την στοματική κοιλότητα του σκύλου μια ποσότητας σιέλου από την εσωτερική πλευρά του στόματος με ένα βαμβακοφόρο στειλεό και κλείνοντας το σε μια σακουλίτσα που δίνεται από την εταιρεία, το στέλνουμε στο εργαστήριο στην Ιταλία και μέσα σε μερικές ημέρες παραλαμβάνουμε τα αποτελέσματα.
 
Τι δείχνουν αυτά τα αποτελέσματα
 
Παραμένω μόνο σε κυνηγετικούς σκύλους επειδή αυτή την στιγμή σε άλλες ράτσες έχουμε ακόμα μεγαλύτερα αποτελέσματα λόγω καλύτερης και πιο αναλυτικής γονιδιακής ανάλυσης.
1. Μπορούμε να πιστοποιήσουμε τους γονείς. Ειδικά όσοι έχουν κάποια αμφιβολία για τον επιβήτορα μπορούν να πάρουν σίελο από το κουτάβι και τον πατέρα και χωρίς ίχνος λάθους με 100% ακριβές αποτέλεσμα να πιστοποιήσουν το γενετικό DNΑ. Επειδη πολλές φορές ξέρουμε ότι υπάρχουν αμφιβολίες για την ταυτότητα του αρσενικού.
 
bassana
 
2. Ο πιο πάνω πίνακας είναι η ανάλυση γονιδίων ενός σκύλου γενεαλογίας Μπασάνα. Ο πίνακας αυτός δείχνει ακριβώς ποιες τροφές χρειάζεται περισσότερο και ποιες μεταβολίζει καλύτερα και  ποιες πρέπει να αποφεύγονται.
Επίσης βλέπουμε τα συμπληρώματα τα οποία ο σκύλος έχει ανάγκη πλέον σε καθημερινή βάση για να ισορροπήσει .
 
bassana2
 
3.Επίσης το γονιδιακό τεστ εδώ δείχνει ποιες  μεταβολικές ιδιότητες είναι τροποποιημένες στον σκύλο λόγω γονιδίων. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα είναι των λιπιδίων  ενώ δεν έχει καμιά προδιάθεση για παχυσαρκία ενώ ένα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ στοιχείο που κοιτάν πλέον σε σκυλιά μεγάλων κυνηγετικών αντοχών είναι το stato infiamatorio οποίο είναι αρνητικό και είναι βασικό επειδή αυτό είναι το γονίδιο που αν δεν το έχει πάσχει από φλεγμονές που δημιουργούνται από κακή διατροφή και επιδρούν αρνητικά στο μυϊκό σύστημα δημιουργώντας κόπωση.
 
Επίσης βασικό που μας δίνει το τεστ είναι η τελική διάθεση συμπληρωμάτων στον σκύλο τα οποία πρέπει να δίνονται συνέχεια στις ποσότητες που αναγράφονται από το τεστ ώστε να καλύπτεται με αυτά τα συμπληρώματα από αυτά που δημιουργούν έλλειψη οι γονιδιακές του ελλείψεις.
 
Επίσης υπάρχει και η γονιδιακή ανάλυση για δυσπλασίες , με απόλυτη ακρίβεια ακόμα και από τις πιθανότητες να δώσουν σκυλιά μετά από διασταύρωση μεταξύ τους
 
Ολα αυτά με ένα μόνο τεστ.
 
Το τεστ φυσικά είναι διαθέσιμο για όλους τους κατόχους σκύλων. Δεν είναι φθηνό , έχει ένα κόστος  στα 300ε αλλά το κάνεις μια φορά στην ζωή του σκύλου..
 
Κ.Γκριτζαλας για το iHunt.gr
 
 


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα