Αρχική iHunt.gr Έντομο σκοτώνει τα δέντρα στο Σέιχ Σου

Έντομο σκοτώνει τα δέντρα στο Σέιχ Σου

από iHunt Team
seix_sou_dentra_entomo

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Επείγουσα επιστολή προς το δασαρχείο έστειλε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ι. Καϊτεζίδης
 
Άμεση ενημέρωση για το αποκαλούμενο «έντομο φονιά» που νεκρώνει πεύκα καθώς και για την έκταση που έχει πάρει το πρόβλημα στο δάσος του Σέιχ Σού ζητά με επιστολή του προς το δασαρχείο Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.
 
Ο κ. Καϊτεζίδης εκφράζει την ιδιαίτερη ανησυχία του για τον μοναδικό πνεύμονα οξυγόνου της Θεσσαλονίκης καθώς σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης φαίνεται πως έχουν προσβληθεί χιλιάδες δέντρα.
 
Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς η υλοτόμηση και η απομάκρυνση των άρρωστων δέντρων για να μην προσβληθεί το υπόλοιπο υγιές δάσος είναι η μόνη λύση.
 
Ο δήμαρχος στην επιστολή του κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς αυτή τη στιγμή  τα άρρωστα-ξερά δέντρα αποτελούν τα ιδανικά προσανάμματα που σε περίπτωση πυρκαγιάς θα μετατρέψουν το δάσος σε πυριτιδαποθήκη βάζοντας σε κίνδυνο όλους τους οικισμούς που γειτνιάζουν.
 
Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο κ. Καϊτεζίδης ζητά ενημέρωση για τον βαθμό προσβολής του δάσους στα διοικητικά όρια του δήμου  Πυλαίας – Χορτιάτη καθώς και για τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί από πλευράς δασαρχείου και των αρμοδίων υπηρεσιών.
 
Κάνει επίσης γνωστό ότι ο δήμος με τις υπηρεσίες του, τους ανθρώπους του και τον εξοπλισμό του μπορεί να συνδράμει την προσπάθεια και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά και στις μετέπειτα αναδασώσεις που θα ακολουθήσουν τις εξυγιαντικές υλοτομήσεις.
 

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα