Αρχική iHunt.gr Έρευνα για λύκους και σκύλους στην περιοχή θανάτου της 63χρονης Βρετανίδας

Έρευνα για λύκους και σκύλους στην περιοχή θανάτου της 63χρονης Βρετανίδας

από iHunt Team
585d750ecd3a180bc13390e5

demobanner
Έρευνα για την παροχή δεδομένων παρουσίας λύκων (Canis lupus) και σκύλων (Canis lupus familiaris) στην ευρύτερη περιοχή του σημείου θανάτου της Celia Hollingworth, θα πραγματοποιηθεί από τον βιολόγο Δρ. Ηλιόπουλο Γεώργιο, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης και την περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ».
 
Για τη διερεύνηση της παρουσίας κοινωνικής οργάνωσης και συχνότητας διέλευσης ατόμων λύκου, καθώς και για τη διερεύνηση αντίστοιχα της παρουσίας κοινωνικής οργάνωσης και συχνότητας διέλευσης ατόμων σκύλου αδέσποτων ή ζώων εργασίας (τσοπανόσκυλα) θα χρησιμοποιηθούν αυτόματες ψηφιακές κάμερες υπέρυθρου φωτισμού για την φωτογράφηση και κινηματογράφηση των δυο ειδών.
 
Τα στοιχεία της μελέτης θα χρησιμοποιηθούν προς διευκόλυνση της έρευνας που διεξάγεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη διαλεύκανση της αιτίας θανάτου (πιθανή κατασπάραξη) της βρετανίδας τουρίστριας στην περιοχή Πετρωτών-Μαρώνειας.
 
Για τον ίδιο σκοπό, η ερευνητική ομάδα στο πλαίσιο παράλληλης έρευνας, θα προσπαθήσει να συλλέξει περιττώματα λύκων και σκύλων πλησίον και στην ευρύτερη περιοχή του σημείου κατασπάραξης, πιθανόν με ανθρώπινα υπολείμματα εφόσον καταστεί εφικτό και λήψη γενετικού υλικού από την επιφάνεια του περιττώματος (υπολείμματα επιθηλίου εντέρου) για ταυτοποίηση του είδους.
 
Για τις δυο παράλληλες έρευνες έχει χορηγηθεί η απαιτούμενη έγκριση από το Τμήμα Διαχείρισης Άγριας Ζωής και Θήρας της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δασών & Δ.Π. του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
 
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα