Αρχική iHunt.gr Έτοιμη για υπογραφή η νέα ρυθμιστική

Έτοιμη για υπογραφή η νέα ρυθμιστική

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Παραδόθηκε η πρόταση της δασικής υπηρεσίας για τη νέα ρυθμιστική διάταξη θήρας στον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για τα θέματα θήρας, κ. Αραβώση.

Η ρυθμιστική για την κυνηγετική περίοδο 2020-2021 αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες και εκτός από κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής θα είναι ίδια με την περσινή.

Η έκπληξη μπορεί να προέλθει από το τρυγόνι αφού υπάρχουν μεγάλες πιέσεις, ώστε να υπάρξει μέχρι και πλήρη απαγόρευση της θήρας του.

Η Κ.Σ.Ε. έχει καταθέσει όλες τις απαραίτητες μελέτες ώστε να μην υπάρξει κάποια περαιτέρω μείωση στην κάρπωση του τρυγονιού πολύ δε περισσότερο ώστε να μην απαγορευθεί η θήρα του. Όλα εξαρτώνται στο κατά πόσο θα αντέξει ο υπουργός κ. Χατζηδάκης στις πιέσεις των ΜΚΟ.

Ένα άλλο σημείο όπου μπορεί να δούμε κάποια διαφοροποίηση είναι η θήρα του αγριόχοιρου αν και οι περισσότερες πιθανότητες είναι να δούμε υπουργικές αποφάσεις που διαφοροποιούν τα όρια κάρπωσης αλλά και τη διάρκεια θήρας του συγκεκριμένου θηράματος μετά την έκδοση της ρυθμιστικής.

Οι συνδρομές για τις Κυνηγετικές Οργανώσεις και τα τέλη

Οι συνδρομές και τέλη θα είναι τα ίδια με την περσινή περίοδο χωρίς καμιά αύξηση. Και αυτές οι αποφάσεις είναι έτοιμες να υπογραφούν, αν δεν έχουν ήδη υπογραφεί.

Όλοι έχουμε αρχίσει να ζούμε σε κυνηγετικούς ρυθμούς και τα πρώτα δείγματα από πλευράς θηραμάτων είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Εν αναμονή των τελικών υπογραφών λοιπόν. Θα σας ενημερώσουμε έγκυρα και έγκαιρα.

Κώστας Λουρής για το iHunt.gr


Σχετικά Άρθρα

2 σχόλια

Αθανάσιος Νικολάκης 10 Ιουλίου, 2020 - 13:00

Για να καταλάβω, θα απαγορευτεί το τρυγόνι στην Ελλάδα αλλά θα επιτρέπετε κανονικά σε Σκόπια και Βουλγαρία; ή θα απαγορευτεί σε όλη την Ευρώπη…;;;;;;

ΝΙΚΟΣ ΦΟΥΡΜΟΥΖΗΣ 11 Ιουλίου, 2020 - 07:49

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ -ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΚΟ ?ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΚΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ!

Τα σχόλια είναι κλειστά

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα