Αρχική iHunt.gr Έφαγε πόρτα η Μπομπολάκη από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Αμυρά

Έφαγε πόρτα η Μπομπολάκη από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Αμυρά

από iHunt Team

demobannerΔελτίο τύπου εξέδωσε η ΠΦΠΟ με αφορμή την απαξίωση του υπουργού περιβάλλοντος στο αίτημα της ΠΦΠΟ και πέντε ακόμη “οργανώσεων” να συμμετέχουν στην έκδοση της ετήσιας ρυθμιστικής για τη θήρα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΦΠΟ :

“Στις 18/07/2021 στείλαμε τις προτάσεις μας για τη νέα ρυθμιστική για το κυνήγι στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Παρόλο που εδώ και πολύ καιρό είχαμε εκφράσει, τόσο γραπτώς όσο και τηλεφωνικά, την επιθυμία μας για συνάντηση με το αρμόδιο γραφείο και τον Υπουργό ώστε να συζητήσουμε το θέμα της νέας ρυθμιστικής, δυστυχώς δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση. Θα περίμενε κανείς το Υπουργείο Περιβάλλοντος να έχει προτεραιότητά του την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της άγριας πανίδας όμως αυτό που επιβεβαιώνεται είναι το ακριβώς αντίθετο. Προτεραιότητα φαίνεται να έχουν τα αιτήματα όσων διασκεδάζουν σκοτώνοντάς την, παραβλέποντας ακόμη και κοινοτικές οδηγίες για την προστασία απειλούμενων ειδών.

Απώτερος και ουσιαστικός στόχος των φορέων μας είναι η αλλαγή εκ βάθρων της ελληνικής νομοθεσίας περί θήρας, που αποτελεί ένα χαοτικό κυνηγετικό εγχειρίδιο, ώστε αυτή να συμβαδίζει με τους αντίστοιχους νόμους των άλλων χωρών της Ευρώπης, στην οποία και ανήκουμε, και οι οποίοι είναι δομημένοι στην κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος και της άγριας ζωής σε αντίθεση με τη χώρα μας που έχει βασιστεί στα αιτήματα των κυνηγετικών ομοσπονδιών.

Ελπίζουμε ότι η ηγεσία του Υπουργείου έστω και την τελευταία στιγμή θα αναθεωρήσει τις πρακτικές της.

Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Δράση για την Άγρια Ζωή

Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας

Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής

Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου

Άγρια Φύση στην Ελλάδα”

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του…..

Διαβάστε ακόμη Αυτή είναι η ρυθμιστική και οι τιμές των αδειών για την περίοδο 2021-2022Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα