Αρχική iHunt.gr Έφοδος της κτηνιατρικής σε παράνομο καταφύγιο ζώων στο Αργος. Κλείνει άμεσα

Έφοδος της κτηνιατρικής σε παράνομο καταφύγιο ζώων στο Αργος. Κλείνει άμεσα

από iHunt Team

demobannerΛουκέτο στο παράνομο (μη αδειοδοτημένο χώρο) καταφύγιο ζώων συντροφιάς στα παλιά σφαγεία του Άργους, στην Κόκλα, βάζει με ξαφνική απόφασή της η Περιφέρεια Πελοποννήσου, δίνοντας προθεσμία 4 μηνών για να απομακρυνθούν όλα τα ζώα που φιλοξενούνται εκεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογοι έλεγχοι θα γίνουν και σε άλλους τέτοιους χώρους που λειτουργούν στην Αργολίδα.

Η απόφαση με θέμα: «Κλείσιμο χώρου συγκέντρωσης / καταφυγίου / ενδιαιτήματος ζώων συντροφιάς, που βρίσκεται στα παλαιά σφαγεία της περιοχής Κόκλα του Δήμου Άργους – Μυκηνών, χωρίς άδεια ίδρυσης και λειτουργίας» έχει κοινοποιηθεί από την περασμένη Δευτέρα στο δήμο, αλλά και στο Αστυνομικό Τμήμα Άργους, το οποίο καλείται να διασφαλίσει την εφαρμογή της απόφασης.

Αυστηρή απαγόρευση

Η ξαφνική απόφαση της Περιφέρειας απαγορεύει στο εξής την είσοδο ζώων συντροφιάς στο χώρο αυτό, ενώ ορίζει αυστηρά κριτήρια για την απομάκρυνση των ζώων που υπάρχουν ήδη εκεί. Συγκεκριμένα, όλα τα ζώα συντροφιάς που την ώρα του ελέγχου ευρίσκοντο στο χώρο, θα πρέπει να απομακρυνθούν προοδευτικά, υπό την εποπτεία του Δήμου Άργους – Μυκηνών με πιστή εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4039/2012, ώστε να διασφαλίζεται η υγεία, η προστασία και η ευζωία τους.

Επίσης, ο Δήμος θα πρέπει να διατηρεί αρχείο με τα στοιχεία των ζώων που θα απομακρυνθούν, όπως σήμανση, υγειονομική κατάσταση, νέοι ιδιοκτήτες ή τυχόν χώροι επανένταξης και τα λοιπά όπως προβλέπει ο νόμος.

Με την νόμιμη απομάκρυνση και του τελευταίου ζώου, ο Δήμος πρέπει να ενημερώσει τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής – Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και στη συνέχεια ο χώρος θα αποδεσμευθεί προς χρήση από τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος δεν θα επιτρέψει εις το εξής την είσοδο νέων ζώων συντροφιάς.

Πηγή :https://www.anagnostis.org/Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα