Αρχική iHunt.gr Αγελες λύκων σκορπούν τον τρόμο σε κυνηγούς στις Κρατερές Θεσσαλονίκης

Αγελες λύκων σκορπούν τον τρόμο σε κυνηγούς στις Κρατερές Θεσσαλονίκης

από iHunt Team

demobannerΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε ΑΛΛΟ ένα κυνηγόσκυλo σημειώθηκε την Κυριακή 17/10/2021 στις Καρτερές Θεσσαλονίκης. Το άτυχο ζώο αγνώστου ιδιοκτήτη ( σίγουρα κάποιος κυνηγός θα το ψάχνει νομίζοντας πως έχει απλά χαθεί) ανακάλυψε ο συνάδερφος Βασίλης Γαιτάνης κατά την κυνηγετική του έξοδο στην περιοχή.

Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφει το χρονικό της πολύ δυσάρεστης και συνάμα επικίνδυνης εμπειρίας του ο ίδιος ο Βασίλης: ” Στις 10:30 είμαι στη περιοχή Καρτερών για κυνήγι μπεκάτσας μαζί με τα 2 σκυλιά μου ράτσας επανιέλ μπρετόν. Καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά γιατί το αρσενικό μου είναι ανοιχτής έρευνας και το θηλυκό μου κοντινής, ωστόσο τα σκυλιά έδειχναν “μουδιασμένα” ίσως και φοβισμένα χωρίς ενδιαφέρον να ερευνήσουν τον τόπο, δεν έδειχναν δηλαδή να θέλουν να κυνηγήσουν μιας και πήγαιναν μερικά μέτρα πιο κει και ξανά επέστρεφαν κοντά μου. Ξαφνικά και ενώ είμαι σε πεύκο βλέπω ένα λύκο στα 30 μέτρα να μας κοιτάει, σαν να μας μέτραγε. Έβαλα τις φωνές χωρίς να συγκινηθεί ιδιαίτερα και έφυγε μόνο αφού έριξα στον αέρα. Έπειτα από αυτό το σκηνικό μαζεύω τα σκυλιά που έτσι και αλλιώς ήταν δίπλα μου και πάω στο όχημα μου, από κει που πάρκαρα ήταν πολύ κοντά.

Οδηγώντας λοιπόν και έπειτα από στροφή βλέπω το φρεσκοφαγωμένο σκυλί στη μέση του δρόμου και από πάνω του ένα λύκο, φωνάζω, πατάω κόρνα και ο λύκος φεύγει απρόθυμα. Κατεβαίνω το τραβάω στην άκρη και ανεβαίνω για να γυρίσω το όχημα μου να φύγω. Όπως οδηγούσα συνάντησα έναν κυνηγό όπου τον ενημέρωσα για το τι έγινε ώστε να προσέχει.

Επειδή λοιπόν δεν έβρισκα χώρο να γυρίσω συνέχισα ακόμα λίγο προς την ίδια κατεύθυνση όπου και είδα 1 ακόμα λύκο στα αριστερά του χωματόδρομου και 10 μέτρα πιο κει από την δεξιά πλευρά βλέπω άλλους 5 !!! Έπαθα σοκ, ακριβώς εκεί που ήταν το όχημα του κυνηγού που είδα και σε απόσταση 10-15 μέτρων ήταν οι 5, απίστευτο αυτό που έζησα και δόξα το θεό που στάθηκα τυχερός και δεν έπαθαν τίποτα τα σκυλάκια μου.”

Ο Βασίλης συνεχίζει ” Οι λύκοι πλέον έχουν καταντήσει μάστιγα, ακόμα και στο Ωραιόκαστρο στη περιοχή Γαλήνη, στην Λητή όπου είναι συχνότερη η παρουσία ανθρώπου υπάρχουν λύκοι, ενώ στην Νέα Μεσημβρία κυκλοφορούν μέσα στο χωριό κυνηγώντας σκυλιά, δεσποζόμενα και αδέσποτα. Σήμερα ήταν κάτι που εγώ προσωπικά δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου, οι λύκοι ήταν λίγα μέτρα από το ΚΕΘΕΑ Καρτερών και ο λύκος μασουλούσε το σκυλί ανενόχλητος και 50 μέτρα πιο κει ήταν άλλοι 5 και όλα αυτά σε ελάχιστη απόσταση από το χωριό και ακριβός δίπλα στο ΚΕΘΕΑ οπού ζουν άνθρωποι.”

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το  iHunt.grPrint Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα