Αρχική iHunt.gr Αγοραζοντας το πρωτο οπλο

Αγοραζοντας το πρωτο οπλο

από iHunt Team
maxresdefault

demobanner

Το κείμενο που ακολουθεί δεν απευθύνεται σε έμπειρους κυνηγούς αλλά στους νέους κυνηγούς που σκοπεύουν να κάνουν τα πρώτα τους κυνηγετικά βήματα. Αφού μάθουν καλά τι είναι κυνήγι, ποιές είναι οι αξίες που πρεσβεύει το κυνήγι, ποιά είναι τα θηράματα που επιτρέπεται η θήρας τους και όλους τους κανόνες ασφαλείας που θα κάνουν το κυνήγι τους ασφαλές, θα πρέπει να αγοράσουν το πρώτο τους κυνηγετικό όπλο.Υπάρχουν βασικά δύο επιλογές:

Να αγοράσετε ένα καινούριο όπλο

Τα πλεονεκτήματα …

 • -Θα έχετε ένα ολοκαίνουργιο όπλο από το εργοστάσιο, με την εγγύηση του κατασκευαστή ή του εισαγωγέα.
 • Δεν θα υπάρχει καμία αμφιβολία για το πόσο φυσίγγια έχει ρίξει το όπλο, πώς μπορεί να το έχει περιποιηθεί ο προηγούμενος ιδιοκτήτης, ή πόσο μπορεί να έχει επισκευαστεί ή συντηρηθεί από ειδικό στο παρελθόν.
 • Τα ανταλλακτικά θα πρέπει να είναι πάντοτε άμεσα διαθέσιμα Αν όχι κατ ‘ευθείαν από το ράφι του οπλουργού, τότε σε σύντομο χρονικό διάστημα με παραγγελία από τον εισαγωγέα.

Και τα μειονεκτήματα …

 •  Εάν μπορείτε να αντέξετε το κόστος ενός καινούργιου όπλου
 • Μπορεί να κουραστείτε σύντομα με ένα  «όπλο αρχαρίων» και να θέλετε να το ανταλλάξετε για κάτι καλύτερο ή πιο εξειδικευμένο μέσα σε ένα χρόνο. Να θυμάστε ότι κάποια όπλα, όπως τα νέα αυτοκίνητα, μπορεί να χάνουν την αξία τους πολύ απότομα μέσα στους πρώτους μήνες της ζωής τους.

Να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο όπλο

Τα πλεονεκτήματα … • Μπορεί να υπάρχει μία μεγαλύτερη και καλύτερη επιλογή όπλου στο φάσμα τιμών που σας εξυπηρετεί».
 • Για τα χρήματα που θα δαπανήσετε, θα έχετε ένα πολύ καλύτερο όπλο από ένα καινούριο – ακόμη καλύτερο εάν το έχουν φροντίσει καλά.
 • Επιλέξτε με σύνεση, και μπορεί το όπλο να μη χάνει την τόσο πολύ την αξία του από το επόμενο έτος ή και τα λίγο επόμενα.                                                                
 • Ένας αξιόπιστος έμπορος είναι απίθανο να σας κάνει κακή συμφωνία. Είναι παράνομο να πωλήσει ένα μη ασφαλές όπλο, και φυσικά θα σας δει σαν ένα νέο πελάτη, με δυνατότητα να δαπανήσει πολλά χρήματα στο μαγαζί του στα χρόνια που έρχονται.

Και τα μειονεκτήματα …

 • Προσέξτε τα όπλα τα οποία δεν κυκλοφορούν πια στην  παραγωγή ή δεν εισάγονται πλέον. Ακόμη και για να βρείτε απλά ανταλλακτικά, όπως βελόνες ή ελατήρια, μπορεί να είναι πρόβλημα.
 • Εάν καταφέρετε να πάρετε μια εγγύηση από τον έμπορο, είναι πιθανό να είναι μικρής διάρκειας.

Αυτό που πρέπει να έχετε πάντα στο μυαλό σας είναι ότι με κάθε αγορά κυνηγετικού όπλου έχετε προθεσμία ενός μηνός για να το δηλώσετε στην ασφάλεια που ανήκετε. Επίσης πρέπει να προσέξετε να ανανεώσετε την άδεια κατοχής του κυνηγετικού όπλου πριν αυτή λήξει αλλοιώς θα έχετε κυρώσεις.

Ένας καλός έμπορος όπλων θα πρέπει επίσης να ελέγξει το όπλο σας ταιριάζει σωστά.

Μπορεί να προτείνει, για παράδειγμα, το κοντάκι (ακόμη και σε ένα νέο όπλο) να χρειάζεται βράχυνση ή επιμήκυνση για να σας ταιριάζει, ή να κλίνει ελαφρά προς τη μία πλευρά ή την άλλη, ή προς τα πάνω ή προς τα κάτω, ώστε να θέσει τη ρίγα  σε τέλεια ευθυγράμμιση με το μάτι σας.

Εάν αυτή η υπηρεσία προσφέρεται, καλό είναι να  επωφεληθείτε από αυτή.. Οι τροποποιήσεις θα σας κοστίσουν κάποια επιπλέον χρήματα, αλλά θα ενισχύσουν σε μεγάλο βαθμό γυρίσματα την σκοπευτική σας ακρίβεια και ευχαρίστηση.

Μπορούν επίσης να κάνουν το όπλο πολύ πιο άνετο όσον αφορά στην ανάκρουση.

Επίσης, να θυμάστε, ότι αγοράζοντας ένα νέο όπλο, χρειάζεστε και μία θήκη για να το μεταφέρετε, προστατευτικά ακοής (μόνο για το σκοπευτήριο) και γυαλιά για να γλυτώσετε τα μάτια σας από  τους πολλούς ατζαμήδες, αν δεν τα έχετε ήδη αγοράσει.

Ένας άλλος τρόπος για την αγορά ενός όπλου είναι μέσω μίας ιδιωτικής πώλησης. Υπάρχουν μερικές μεγάλες ευκαιρίες με αυτόν τον τρόπο, διότι αποφεύγονται το ποσοστό κέρδους του εμπόρου, αλλά δεν συνιστάται η μέθοδος αυτή για τους πρωτάρηδες, εκτός αν έχουν πολύ έμπειρους φίλους για να τους συμβουλεύσουν.

Δεν υπάρχει ,επίσης, καμία εγγύηση για ένα όπλο που πωλείται με αυτό τον τρόπο ότι είναι ασφαλές, ούτε καμία εγγύηση για την αξιοπιστία του.

Αν όμως αγοράσετε ένα όπλο από ιδιώτη, στη συνέχεια, να βεβαιωθείτε απόλυτα ότι έχει την άδεια κατοχής του  και να την αλλάξετε στο όνομα σας, ενημερώνοντας αμφότεροι το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα για τη συναλλαγή αυτή.

 O iHunter

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα