
Πολλές φορές πάμε στο κυνήγι και αντί για θηράματα φέρμνουμε στο σπίτι σακούλες με χόρτα. Έτσι λοιπόν βρήκαμε μια ωραία κρητική συνταγή με άγρια χόρτα σε περίπτωση που δεν βρείτε θηράματα
Υλικά για 4 άτομα
- 2 κιλά αγριόχορτα της εποχής(καυκαλήθρες,μυρώνια,πικραλίδες,καβουράκια,αγγιναράκια,ζοχοί,σταμναγκάθι,παπαρούνες,βρούβες)
- 1 κούπα βρασμένα μαυρομάτικα φασόλια
- 1 πράσσο σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες στον τρίφτη
- 3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
- ½ ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
- 1 κ.γλυκού αλάτι
- ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα χόρτα από τα τραχιά φύλλα. Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσσο όλα ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τα χόρτα και όταν αρχίσουν να μαραίνονται ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες . Συμπληρώνουμε ½ κούπα νερό και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου ανακατεύοντας απαλά κατά διαστήματα, με το καπάκι στην κατσαρόλα. Βάζουμε στο φαγητό τα μυρωδικά και τα φασόλια, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 10 λεπτά.
του Βασίλη Καλλίδη