Αρχική iHunt.gr Αγριογούρουνα καταστρέφουν καλλιέργειες στα Περιβολάκια στην Καλαμάτα

Αγριογούρουνα καταστρέφουν καλλιέργειες στα Περιβολάκια στην Καλαμάτα

από iHunt Team
agrioxoiroi

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Επίθεση δέχονται τις τελευταίες εβδομάδες καλλιέργειες και χωράφια στα Περιβολάκια, έξω από την Καλαμάτα, από μεγάλα αγριογούρουνα που ρημάζουν τα πάντα κάθε νύχτα. Οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς τα αγριογούρουνα δε διστάζουν, όπως μας έλεγαν, να μπαίνουν ακόμη και στο χωριό.
 
Όλη τη νύχτα
 
Το πρόβλημα έχει ξεκινήσει αρκετό καιρό τώρα, αλλά τις τελευταίες δύο εβδομάδες είναι έντονο. Τα αγριογούρουνα κάνουν επιδρομή κάθε βράδυ στα κτήματα γύρω από το χωριό, ενώ πλέον κάθε πρωί οι κάτοικοι βρίσκουν κατεστραμμένους και τους λαχανόκηπους που έχουν έξω από το σπίτι τους. Έχουν σκάψει γύρω από τα περισσότερα δέντρα, ελιές και πορτοκαλιές, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των κηπευτικών έχει εξαφανισθεί ή πρόκειται να εξαφανισθεί από τις ζημιές που προκαλούν στο ριζικό τους τμήμα από το σκάψιμο.
 
Ακόμα και αυτοί που προσπάθησαν να περιφράξουν τις καλλιέργειές τους δε βρήκαν λύση, καθώς το πρωί βρήκαν τους κήπους ξανά κατεστραμμένους.
 
Μάλιστα, κάποιοι αναγκάστηκαν να σκοτώσουν αγριογούρουνα που βρήκαν στους λαχανόκηπους, ενώ άλλοι αναγκάζονται να κάνουν νυχτερινές βάρδιες στους κήπους για να προστατεύσουν όσο μπορούν τις καλλιέργειες.
 
Οι κάτοικοι κάνουν έκκληση σε όποιον αρμόδιο να βοηθήσει, καθώς πολλές από αυτές τις καλλιέργειες είναι το κύριο εισόδημά τους.
 
– See more at: http://www.tharrosnews.gr

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα