Αρχική iHunt.gr Αγριογούρουνα καταστρέφουν καλλιέργειες σε Οφρύνιο και Γαληψό

Αγριογούρουνα καταστρέφουν καλλιέργειες σε Οφρύνιο και Γαληψό

από iHunt Team

demobanner

Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες σε αγροκτήματα του Οφρυνίου και της Γαληψού με καλλιέργειες αμυγδάλου. Οι ζημιές προκαλούνται κύρια στις περιοχές που είναι πάνω από την παλιά εθνική οδό και προς το Παγγαίο, όπου είναι εύκολη η πρόσβαση από αγριογούρουνα, τα οποία καταστρέφουν τα δέντρα της αμυγδαλιάς για να φάνε τον καρπό.

Σε μια μόνο περίπτωση κατανάλωσαν πάνω από 2 τόνους αμύγδαλα, το οποίο σημαίνει ότι η συνολική καταστροφή είναι πολύ μεγάλη. Το πρόβλημα οφείλεται στην γενικότερη αύξηση του πληθυσμού των αγριογούρουνων που σημειώνεται σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας.

Οι αγρότες του Παγγαίου θεωρούν ότι με αυτές τις εκτεταμένες καταστροφές χάνεται σημαντικό εισόδημα, όχι μόνο από την καταστροφή του αμυγδάλου, αλλά και των δέντρων της αμυγδαλιάς. Τα προβλήματα αυτά έρχονται να προστεθούν στα ήδη γνωστά με τις τεράστιες ελλείψεις σε εργατικό προσωπικό, που δυσχεραίνει ήδη την συγκομιδή των σταφυλιών, μετά των αμυγδάλων και στην συνέχεια της ελιάς.

xronometro.com

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα