Αρχική iHunt.gr Αγριογούρουνα καταστρέφουν χωράφια στην Ξάνθη

Αγριογούρουνα καταστρέφουν χωράφια στην Ξάνθη

από iHunt Team

demobannerΤις πληγές τους μετρούν για μία ακόμη χρονιά οι αγρότες στον κάμπο της Ξάνθης από την επιδρομή των αγριογούρουνων, που καταστρέφουν τις καλλιέργειές τους ήδη από το πρώτο στάδιο παραγωγής.

Πρόκειται για ένα – άλυτο – πρόβλημα χρόνων, με τους μεγάλους πληθυσμούς αγριογούρουνων που βρίσκονται σε περιοχές κυρίως στα όρια του Δήμου Τοπείρου, να προκαλούν μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες καλαμποκιού και ευρύτερα σιτηρών.

Τα αγριογούρουνα ξεκίνησαν ήδη και φέτος τις επιδρομές τους, καταστρέφοντας καλλιέργειες στο Παλιό Εράσμιο, ήδη από το πρώτο στάδιο της σποράς.

Μάλιστα όπως αναφέρουν οι αγρότες της περιοχής τα αγριογούρουνα έχουν καταστρέψει ήδη αρκετές καλλιέργειες καλαμποκιού και πλέον «επιτίθενται» σε κριθάρια και σιτάρια.

Στο παρελθόν έχουν υπάρξει κινητοποιήσεις από την πλευρά των αγροτών οι οποίοι ζητούν να βρεθεί μία λύση για να μην καταστρέφονται τα χωράφια τους.

«Πονοκέφαλος» το καλαμπόκι

Η φετινή καλλιεργητική περίοδος ξεκινάει με έντονο προβληματισμό για το καλαμπόκι στην Ξάνθη, μίας και ήδη αρκετοί είναι οι παραγωγοί που προσανατολίζονται στο να «μεταναστεύσουν» σε άλλες καλλιέργειες, λόγω αυξημένου κόστους παραγωγής.

Οι ανατιμήσεις που πλήττουν τον αγροτικό κόσμο έχουν ως αποτέλεσμα να διπλασιαστούν οι τιμές στα λιπάσματα και να αυξηθούν κατά 20% με 25% τα κόστη για την αγορά σπόρων, με αποτέλεσμα το καλαμπόκι να έχει μετατραπεί σε μία ιδιαίτερα κοστοβόρα παραγωγή.

Οι επιδρομές των αγριογούρουνων έρχονται να προσθέσουν ένα ακόμη πλήγμα στους ήδη εξαντλημένους οικονομικά παραγωγούς της περιοχής.

Πηγή : https://www.xanthinea.gr/Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα