Αρχική Αγριοπερίστερο (Columba livia)

Αγριοπερίστερο (Columba livia)

από iHunt Team

 

Διαστάσεις

Μήκος σώματος: 30 – 34 cm
Άνοιγμα φτερών:  63 -70  cm
Βάρος αρσενικού:  233 – 370 gr
Βάρος θηλυκού:  235 – 320 gr

Γνωρίσματα

Λευκό ουροπύγιο (έτσι λέγεται η περιοχή μπροστά από το πάνω μέρος της ουράς) και δύο μαύρες λωρίδες στο πάνω μέρος των φτερών οι οποίες φαίνονται και όταν έχει κλειστά τα φτερά στα πλάγια του σώματός του.

Γεωγραφική εξάπλωση

Ευρύτατα εξαπλωμένο είδος. Ζει στην Ευρώπη, στην Ασία, εκτός κεντρικής και βόρειας, και είναι διάσπαρτο σε όλη την Βόρεια και νότια Αφρική.
Ενδιαίτημα – Αναπαραγωγή
Είδος επιδημητικό. Ζει και αναπαράγεται σε βραχώδεις πλαγιές σε νησιά και απόκρημνες ακτές. Φωλιάζει κατά αποικίες σε κοιλότητες βράχων. Η φωλιά κατασκευάζεται και από τα δύο φύλα από ξηρή βλάστηση. Γεννάει 5  φορές το χρόνο, 1 – 2 αβγά τη φορά , λευκού χρώματος, τα οποία επωάζονται από το θηλυκό για 16 – 19 μέρες και εκκολάπτονται ασύγχρονα. Οι νεοσσοί τρέφονται και φροντίζονται και από τα δύο φύλλα και είναι ικανοί να πετάξουν μετά από 35 – 37 ημέρες.

Τροφή


Τρέφονται κυρίως με σπόρους και λιγότερο με βλάστηση. Οι νεοσσοί τρέφονται με ένα είδος ρευστού υγρού σαν γάλα που εκκρίνεται από τον πρόλοβο των ενηλίκων και το οποίο είναι ιδιαίτερα θρεπτικό.

Κυνήγι

Το κυνήγι του ασκείται σε φαράγγια και απόκρυμνες βραχώδεις ακτές οι οποίες συχνά προσεγγίζονται μόνο από τη θάλασσα.

Πηγή : ΚΟΜΑΘ

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα