Αρχική iHunt.gr Αγωνία στους ακρίτες του Έβρου – 200 καλύβες στον υγροβιότοπο του Δέλτα υπό κατεδάφιση

Αγωνία στους ακρίτες του Έβρου – 200 καλύβες στον υγροβιότοπο του Δέλτα υπό κατεδάφιση

από iHunt Team
720_626701_2ea39da046-b87a14963f9315e6

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Σε πολύ σημαντικό εξελίσσεται το θέμα της διατήρησης των αυθαίρετων καλυβών από τους ακρίτες του Έβρου.
 
Πρόκειται για αυθαίρετες κατασκευές που διατηρούν ψαράδες, κτηνοτρόφοι και κυνηγοί της περιοχής προκειμένου να διαμένουν πρόσκαιρα, να φυλάσσουν τα εργαλεία τους και να προστατεύονται από τις καιρικές συνθήκες, στο Δέλτα. 
 
Παρά τις πολλές καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος τους, τα μεγάλα πρόστιμα και τις αποφάσεις κατεδάφισης, το νομικό καθεστώς που τις διέπει αλλά και το εθνικό συμφέρον από την ύπαρξη τους σε ένα ακριτικό σημείο της χώρας δημιουργεί μείγμα προβληματισμού.
 
Είναι ανάγκη για μία οριστική λύση στο πρόβλημα ομολογούν κράτος και επαγγελματίες, δεδομένου ότι τον τελευταίο καιρό έχουν ξεφυτρώσει πολύ βαριές κατασκευές με μπετόν, σε ένα σημείο χαρακτηρισμένο ως Εθνικό Πάρκο και υγροβιότοπος.
 
Το υπουργείο Περιβάλλοντος βρίσκεται σε διαδικασία συλλογής στοιχείων για την έκδοση Προεδρικού διατάγματος ώστε να δοθεί λύση στο θέμα διασφαλίζοντας την αρμονία του οικοσυστήματος και την επαγγελματική επιβίωση των ιδιοκτητών των καλυβών.
 
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα