Αρχική » Grid with Sidebar » Αγωνας σε μπεκατσα στην Ξανθη (ΟΚΑΔΕ,ΚΟΘ,ΚΟΕ)

Αγωνας σε μπεκατσα στην Ξανθη (ΟΚΑΔΕ,ΚΟΘ,ΚΟΕ)

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF
Tριήμερο διεθνή αγώνα κυνηγετικών ικανοτήτων σε θήραμα μπεκάτσα συνδιοργάνωσαν, με την υποστήριξη του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης, ο Κυνοφιλικός Ομιλος Θεσσαλονίκης, ο ΟΚΑΔΕ και ο ΚΟΕ.
 
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το τελευταίο ΠαρασκευοΣαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, στο δασικό χωριό του ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ που βρίσκεται κοντά στο χωριό Λειβαδίτη του νομού της Ξάνθης.
 
Ο αγώνας για τις αγγλικές φυλές ήταν ο τελευταίος αγώνας σε μπεκάτσα για τη φετινή χρονιά που διοργάνωσε ο ΟΚΑΔΕ στα πλαίσια του «Τροπαίου Νέστορας Κούρτης».
 
  
 
H Wizzy del Zagnis με τον Χρήστο Ραπακούλια. Ηταν άτυχη την πρώτη ημέρα του αγώνα.
 
Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου ο αγώνας πραγματοποιήθηκε σε έναν ελεύθερο κυνηγότοπο κοντά στον ποταμό Νέστο. Μπεκάτσες υπήρχαν, αλλά ήταν αρκετά νευρικές και δεν κατάφεραν τα διαγωνιζόμενα σκυλιά να πάρουν κάποιον πόντο.
Εξαίρεση αποτέλεση η Wizzy του Μανώλη Φανουράκη με κυναγωγό τον Χρήστο Ραπακούλια που κατόρθωσε να φερμάρει μια μπεκάτσα, να σταθεί ακίνητη στο ξεπέταγμά της, αλλά, δυστυχώς, μετά από λίγο μια μπεκάτσα (πιθανώς η ίδια) σηκώθηκε μπροστά από τη Wizzy και οι κριτές στην ουσία πήραν πίσω τον πόντο που θα της έδιναν. Τελικά κέρδισε μια επανάκληση.
 
Μεγάλο άνοιγμα
 
Τις επόμενες μέρες ο αγώνας έγινε κοντά στο δασικό χωριό του Ερύμανθου σε υψόμετρο περίπου 1.400 μέτρων αλλά οι μεγάλες παγωνιές που είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες έδιωξαν τα πουλιά και έτσι τόσο το Σάββατο 30 Νοεμβρίου όσο και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου ούτε ένα σκυλί δεν μπήκε στη βαθμολογία.
 
 
O νικητής του «Τροπαίου Νέστορας Κούρτης» Pirsos de la Borghesia E.S. του Μανώλη Φανουράκη.
 
Ο ΟΚΑΔΕ διοργανώνοντας τους αγώνες μπεκάτσας (αλλά και της πέρδικας μερικούς μήνες νωρίτερα) έκανε ένα μεγάλο άνοιγμα στους κυνηγούς όλης σχεδόν της χώρας προσκαλώντας τους στην ουσία να δείξουν τα σκυλιά τους. Ετσι στην Ξάνθη οι περισσότερες συμμετοχές δεν αφορούσαν επαγγελματίες αλλά κυνηγούς της περιοχής, οι οποίοι βρήκαν μια εξαιρετική ευκαιρία να δείξουν σε τι κατάσταση βρίσκονται τα σκυλιά τους. Κρίμα που οι βελουδομάτες έλαμψαν διά της απουσίας τους!!!
 
Το βράδυ της Κυριακής οι κριτές κ.κ. Λάμπρου και Κουράσης ανακοίνωσαν τον νικητή του «Τροπαίου Νέστορας Κούρτης» που δεν είναι άλλος από τον Pirsos de la Borghesia E.S. ιδιοκτήτη του Μανώλη Φανουράκη με κυναγωγό τον Χρήστο Ραπακούλια.
 
Επίσης, ανακοίνωσαν και την εθνική ομάδα μπεκάτσας για τα Σέττερ που αποτελείται από:
 
  • Pirsos de la Borghesia E.S. του Φανουράκη.
  • Wizzy del Zagnis του Φανουράκη.
  • Illys Ομορφος Τρόπος του Φωτακόπουλου.
Δυστυχώς, δεν εκλέχτηκε εθνική ομάδα για τα Πόιντερ και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει και τον ΟΚΑΔΕ αλλά και όλους όσοι αγαπούν αυτήν την εξαιρετική φυλή.
 
Ηπειρωτικά
 
Ο αγώνας για τις ηπειρωτικές φυλές πραγματοποιήθηκε στη Χαλκιδική στα πλαίσια του «Τροπαίου Ευάγγελος Καλφόπουλος».
 
Τα αποτελέσματα για τα ηπειρωτικά έχουν ως εξής:
 
Παρασκευή 29 Νοεμβρίου
 
 
1η ΕΞΑΙΡΕΤΗ: CAC- CACIT BORA DE SAINT LONE/ ΙΔΙΟΚ. ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΟΜΠΑΙΔΗΣ
 
Σάββατο 30 Νοεμβρίου
 
1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ: REBEL/ ΙΔΙΟΚ. ΑΛΑΝΙΔΗΣ
2ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ: LON/ ΙΔΙΟΚ. ΛΟΛΟΣΙΔΗΣ
Π. ΚΑΛΟΣ: Α-ΝΟRA/ ΙΔΙΟΚ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
 
Κυριακή 1 Δεκεμβρίου
 
Κανένας σκύλος στη βαθμολογία
 
 
Νικητής: «ΤΡΟΠΑΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ» – BORA DE SAINT LONE / ΙΔΙΟΚ. ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΟΜΠΑΙΔΗΣ
 
Εξαιρετική ήταν η διοργάνωση του αγώνα από τον ΚΟΘ και τον πρόεδρό του κ. Αθανάσιο Γαριβάλδη. Θετικότατες όμως εντυπώσεις άφησε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης και ιδαιτέρως ο πρόεδρός του κ. Θανάσης Καραγιάννης τόσο για τη θερμή φιλοξενία που προσέφεραν σε διαγωνιζόμενους και θεατές όσο και για την προσπάθεια ανάδειξης και ευαισθητοποίησης για το κυνήγι και κυρίως για την κυνοφιλία στην περιοχή.α
 
Στην προσπάθειά τους αυτή είχαν ενεργό συμπαραστάτη τον κ. Μανώλη Φανουράκη, ο οποίος για τον λόγο αυτό τιμήθηκε από τον ΟΚΑΔΕ. Ας ελπίσουμε και άλλοι κυνηγετικοί σύλλογοι να ακολουθήσουν τον δρόμο που άνοιξε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης και να δούμε παρόμοιους αγώνες κυνηγετικών ικανοτήτων.
 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΗΣ
 
 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ