Αρχική iHunt.gr Αγωνας σε πετροπερδικα στο Παναχαικο…VIDEO

Αγωνας σε πετροπερδικα στο Παναχαικο…VIDEO

από iHunt Team
IMG_1583

demobanner

Στο Παναχαϊκό όρος πραγματοποίησε τoν δεύτερο αγώνα πρακτικού κυνηγίου σε ορεινή πέρδικα ο Ομιλος Πόιντερ και Σέττερ σε συνεργασία με τον Κυνοφιλικό Ομιλο Αχαΐας, στις 22 και 23 Μαρτίου.
 
Ενα διήμερο γεμάτο με κυνοφιλικές εκδηλώσεις. Ακόμη και στον Νομό Αχαΐας διεξήχθη και ένας αγώνας από τον Ομιλο Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Αχαΐας στα Καλάβρυτα σε ήμερο θήραμα (φασιανό και ορτύκι).
  
Παρ’ όλα αυτά, ο αγώνας στο Παναχαϊκό είχε πολλές συμμετοχές, οι οποίες έφτασαν τις 40 το Σάββατο 22 Μαρτίου και τις 45 την Κυριακή 23 Μαρτίου. Εντύπωση μας έκανε η απουσία των επαγγελματιών του χώρου που εκτός από τον Χρήστο Ραπακούλια κανείς άλλος δεν δήλωσε συμμετοχή στον αγώνα.
 
Σκληροί αγώνες
 
Ο αγώνας έλαβε χώρα σε ένα δύσκολο βουνό όπου κυριαρχεί το αγκάθι και σε συνδυασμό με τη ζέστη που επικρατούσε το διήμερο παίδεψε πολύ σκύλους και κυναγωγούς. Οι αγώνες σε ορεινή πέρδικα είναι ιδιαίτερα σκληροί και ωθούν στα όρια αντοχής σκύλους, κυναγωγούς και κριτές διότι είναι επίπονο για όλους τους συμμετέχοντες να ξεκινάνε το πρωί την ανάβαση στα πετροβούνια. Ο σκύλος που λαμβάνει μέρος σε έναν τέτοιο αγώνα πρέπει πρώτα να μάθει να ανεβαίνει το βουνό δεμένος στο λουρί, να μην επηρεάζεται από τον κόσμο που βρίσκεται γύρω του και όταν έρθει η σειρά να αγωνιστεί να είναι έτοιμος να δείξει το 100% των ικανοτήτων του.
 
 
Οι κριτές του αγώνα. Από αριστερά Λαμπρόπουλος Γιώργος, Μεγαγιάννης Δημήτρης, Τζάλλας Γιώργος και Μαγουλάς Θόδωρος. Εξαιρετικοί και οι τέσσερις με… γερό πόδι.
 
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε και τις δύο μέρες σε δύο τερέν, ένα τερέν με απαιτούμενη ακινησία του σκύλου (ΑΚΙ) όταν σηκώνεται το θήραμα και ένα χωρίς απαιτούμενη (ΕΚΙ).
 
Τερέν ΕΚΙ
 
Δυστυχώς, και το Σάββατο και την Κυριακή δεν μπόρεσε να μπει κάποιος σκύλος στη βαθμολογία. Την Κυριακή είδαμε καλύτερους σκύλους στο τερέν των ΕΚΙ και μάλιστα οι διαγωνιζόμενοι είχαν αρκετές συναντήσεις με πέρδικες αφού συνολικά βρήκαν πέντε ζευγάρια. Ο σκύλος που άφησε καλές εντυπώσεις στο ΕΚΙ ήταν το αγγλικό σέττερ VEGAS του Αρη Γιαννόπουλου που παρ’ όλο το μικρό της ηλικίας του (είναι μόνο δεκαπέντε μηνών) έδειξε πάθος, είχε δύναμη, εκμεταλλεύτηκε όλο το τερέν που είχε στη διάθεσή του, φέρμαρε και ξαναφέρμαρε ένα ζευγάρι πέρδικες αλλά δεν μπόρεσε να τις μπλοκάρει και έτσι δεν πήρε τον πόντο. Το μέλλον σίγουρα του ανήκει.
 
 
Η ΑΥΡΑ του Βασίλη Αναστασόπουλου.
 
Ο σκύλος όμως της ημέρας στο ΕΚΙ ήταν ο DIAS, ένα πόιντερ του κ. Νιάρου. Ο DIAS πραγματικά εντυπωσίασε τους κριτές αφού είχε πάθος, ζωντάνια, ρυθμό, κάλυψε το τερέν που είχε στη διάθεση του με τον καλύτερο τρόπο και κατόρθωσε να πάρει με το σπαθί του μια επανάκληση αλλά ήταν άτυχος αφού δεν συνάντησε πέρδικες.
 
Τερέν ΑΚΙ
 
Το Σάββατο οι κριτές ξεχώρισαν τέσσερα σκυλιά στα οποία έδωσαν επανάκληση, αλλά, δυστυχώς, και τα τέσσερα ήταν άτυχα αφού δε βρήκαν πέρδικες. Τα σκυλιά ήταν, το αγγλικό σέττερ HRA του Κώστα Ζαγορίτη, το πόιντερ ARDI του Ανδρέα Δημόπουλου, το αγγλικό Σέττερ STORFILIAS BETTY του Κώστα Παναγόπουλου και το Πόιντερ του Γιώργου Μπότση SIMBA.
 
 
Αριστερά ο πρόεδρος του Κυνοφιλικού Ομίλου Αχαΐας κ. Σπήλιος Καρμίρης μαζί με τον Νώντα Γιαννόπουλο και τον VEGAS.
 
Μεγάλη συμμετοχή
 
Την Κυριακή οι ευκαιρίες ήταν λίγες για τους σκύλους στο τερέν του ΑΚΙ και αυτοί που ξεχώρισαν ήταν το αγγλικό Σέττερ CALDERAS GENESIS RONLADO του Κώστα Ματθαίου που ήρθε με… κεκτημένη ταχύτητα από την εξαιρετική εμφάνιση στον αγώνα που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στο Σχιστό. Οι κριτές του έδωσαν μια επανάκληση, αλλά δυστυχώς δεν στάθηκε τυχερός και έτσι δεν μπήκε στη βαθμολογία.
 
Ενας ακόμη σκύλος που άφησε καλές εντυπώσεις στους κριτές ήταν το αγγλικό Σέττερ AVRA του Βασίλη Αναστασόπουλου που και αυτή παρά την καλή της εμφάνιση δεν κατόρθωσε να βρει τις πέρδικες.
 
Στα θετικά του αγώνα η μεγάλη συμμετοχή κυνηγών της περιοχής που δε δίστασαν να εκθέσουν τα σκυλιά τους στους κριτές, σε ένα δύσκολο βουνό όπως είναι το Παναχαϊκό.
 
 
Ο Κώστας Ματθαίου με τους σκύλους του
 
Ο Χρήστος Ραπακούλιας, ο οποίος ήταν παρών και στον αγώνα που έγινε στα πλαίσια του τροπαίου Πολυκανδριώτης στο ίδιο βουνό, μας τόνισε ότι παρότι οι πέρδικες ήταν λίγες τα σκυλιά που πήραν μέρος στον αγώνα ήταν καλύτερα από τα σκυλιά που είχαν πάρει μέρος στον αγώνα του τροπαίου Πολυκανδριώτης.
 
Νομίζω ότι αυτή η διαπίστωση δίνει κουράγιο στον ΟΚΑΔΕ ώστε να εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο το αγωνιστικό του πρόγραμμα με αγώνες πρακτικού κυνηγιού.
 
Ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Μαγουλάς παρακάλεσε όλους θερμά να προσπαθούν να αποφεύγουν τα εκπαιδευτικά στα τερέν τις ημέρες πριν το αγώνα, ώστε να δίνονται περισσότερες ευκαιρίες στους διαγωνιζόμενους σκύλους.
 
 
O Χρήστος Ραπακούλιας
Απουσία επαγγελματιών
 
Στα αρνητικά, η απουσία των επαγγελματιών του χώρου και μίας ομάδας ανθρώπων που θεωρούν τους εαυτούς τους περδικοκυνηγούς.
 
Οι ευκαιρίες για αγώνες σε ορεινή πέρδικα είναι ελάχιστες και είναι σημαντικό να τις εκμεταλλευόμαστε ώστε να μπορούμε να δούμε και να θαυμάσουμε τα πραγματικά περδικόσκυλα.
 
Εκτός και αν όσοι επιλέγουν να μη συμμετάσχουν, να υποθέσουμε ότι δεν έχουν και περδικόσκυλα να δείξουν…
 
Πολλά μπράβο στον Πρόεδρο κ. Σπήλιο Καρμίρη και το ΔΣ του Ομίλου για τη φιλοξενία και τη βοήθεια στη διεξαγωγή του αγώνα.
 
Την ώρα που γραφόταν αυτό το κείμενο είχε τελειώσει και ο αγώνας του Κυνηγετικού Συλλόγου Πειραιά ο οποίος αποτελεί τον τελευταίο αγώνα πρακτικού κυνηγιού (στο επόμενο τεύχος θα έχουμε αφιέρωμα) του ΟΚΑΔΕ.
 
Το ραντεβού για τον επόμενο αγώνα ανανεώθηκε για τον Αύγουστο στην Κωπαΐδα.
 
Κωνσταντίνος Λουρής
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Κωνσταντίνος Λουρής
 
 

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα