Αρχική iHunt.gr Αγώνες σε μπεκατσίνια στην Ηλεία…VIDEO

Αγώνες σε μπεκατσίνια στην Ηλεία…VIDEO

από iHunt Team
omadiki

demobanner

Στα πλημμυρισμένα χωράφια δίπλα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ανδραβίδας στην Ηλεία ήταν τα τερέν του αγώνα πρακτικού κυνηγιού για ηπειρωτικές και αγγλικές φυλές που πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιανουαρίου και την 1 Φεβρουαρίου, με απονομή CAC και CACIT. Διοργανωτές ήταν ο Ομιλος Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Αχαΐας και ο Ομιλος Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων νομού Ηλείας.
 Ενας αγώνας που έκρυβε τεράστιες δυσκολίες για κυναγωγούς και σκύλους, αφού οι βροχές των προηγούμενων ημερών είχαν μετατρέψει τα χωράφια σε λίμνες και τα καθιστούσαν ιδανικό βιότοπο για τα καχύποπτα μπεκατσίνια.
 
 
Οι σκύλοι που πήραν μέρος έτρεξαν με την ψυχή τους και έδειξαν ότι είναι εξαιρετικά κυνηγόσκυλα
 
Ομως και τις δύο ημέρες του αγώνα ο πολύ δυνατός αέρας και η συνεχόμενη απειλή της βροχής δεν ήταν και ο καλύτερος σύμμαχος για τους αγωνιζόμενους. Ο νοτιάς χτύπαγε αλύπητα σκύλους και κυναγωγούς και η, έτσι και αλλιώς, δύσκολη προσέγγιση του μπεκατσινιού από τον σκύλο έγινε ακόμη πιο δύσκολη έως αδύνατη.
 
Οι σκύλοι που πήραν μέρος στον αγώνα πραγματικά έτρεξαν με την ψυχή τους και έδειξαν οι περισσότεροι από αυτούς ότι είναι εξαιρετικά κυνηγόσκυλα. Κριτές του αγώνα ήταν ο κ. Μαγουλάς και ο κ. Τζάλας για τις αγγλικές φυλές και ο κ. Τερζής για τις ηπειρωτικές. Οι κριτές έκριναν βάσει των κανονισμών που έχουν καθορίσει οι Γάλλοι για τους αγώνες σε μπεκατσίνια.
 
Οι συμμετοχές ήταν αρκετές παρότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα απέτρεψαν την τελευταία στιγμή αρκετούς.
 
Σάββατο 31 Ιανουαρίου
 
Μέχρι να ξημερώσει, η βροχή που έπεφτε στην περιοχή ήταν καταρρακτώδης και δύσκολα μπορούσε να πιστέψει κάποιος ότι θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί ο αγώνας. Λίγο πριν από το ξημέρωμα η βροχή σταμάτησε και ευτυχώς δεν ξανάβρεξε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.
 
 
Ο Brown των αδελφών Λιάπη.
 
Ηπειρωτικά
Μόνο τρία Επανιέλ δήλωσαν συμμετοχή για την πρώτη ημέρα του αγώνα. Και οι τρεις σκύλοι είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν μπεκατσίνια αλλά δεν μπόρεσαν να την εκμεταλλευτούν.
Πάντως και οι τρεις σκύλοι έκαναν μια πολύ καλή διαδρομή και άφησαν θετικές εντυπώσεις στον κριτή κ. Τερζή. Τα σκυλιά ήταν ο ARKAS DI NONNO ALESSANDRO του Δημητρακόπουλου, ο OVELIX του Καλιακμάνη και ο PLOUTO LE MIEUX CHIENTS του Χατζή.
 
Αγγλικές φυλές
 
 
Ο Γιώργος Τζάλας με δύο από τους διαγωνιζόμενους.
 
Λιγότερα τα μπεκατσίνια στο τερέν των αγγλικών φυλών και μόνο δύο σκύλοι ξεχώρισαν και πήραν επανάκληση. To αγγλικό Σέττερ ΑΝΤΕΑ DI ZAGLAS THEODOSIOU του Σταυρόπουλου και το ΕROS του Μίραλη.
 
Κυριακή 1 Φεβρουαρίου
Αν και πολλοί πίστευαν ότι οι συμμετοχές λόγω της κακοκαιρίας θα ήταν περιορισμένες, ήταν πολύ περισσότερες από το Σάββατο.
 
Ηπειρωτικά
Εντεκα σκύλοι συμμετείχαν τη δεύτερη ημέρα του αγώνα. Σχεδόν όλα τα σκυλιά συνάντησαν θήραμα αλλά δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και έτσι κανένας σκύλος δεν μπήκε στη βαθμολογία.
 
 
Ο Διονύσης Παράσχης με το PIOU DI KILLER.
 
Ο σκύλος όμως που ξεχώρισε και πήρε επανάκληση ήταν το Κούρτσχααρ Brown των αδελφών Λιάπη. Ο Brown εκμεταλλεύτηκε όλο το τερέν που είχε στη διάθεσή του και είχε μια πολύ καλή παρουσία. Ο σκύλος στήθηκε εξαιρετικά, πήρε τον αέρα αλλά ήταν από τα λίγα σκυλιά που δεν βρήκαν θήραμα. Στην επανάκληση δικαίωσε με την εμφάνισή του τον κριτή που του έδωσε επανάκληση.
 
 
Μπόρεσε και έπιασε την αναθυμίαση από το μπεκατσίνι και ήταν έτοιμος να το μπλοκάρει. Ομως η συνεχόμενη αλλαγή της κατεύθυνσης του αέρα δεν τον βοήθησε και έτσι δεν πήρε τον πόντο αφού το μπεκατσίνι περπάτησε και σηκώθηκε πριν το φερμάρει.
 
Ατυχος ο OVELIX του Ν. Καλιακμάνη ο οποίος μπήκε στο τερέν με φέρμα από το λουρί αλλά όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Τερζής ήταν ένα «ναρκοπέδιο» αφού υπήρχαν τέσσερα μπεκατσίνια τα οποία μπέρδεψαν το Επανιέλ και τελικά δεν μπόρεσε να τα μπλοκάρει.
 
Και το Επανιέλ ARKAS DI NONNO ALESSANDRO του Δημητρακόπουλου με την παρουσία του έδειξε ότι είναι ένα ποιοτικό Επανιέλ αλλά και αυτό δυστυχώς δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.
 
Αγγλικά
 
 
Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστας Μούσας με τον ομοσπονδιακό θηροφύλακα.
 
Ολα τα ζευγάρια βρήκαν πουλιά στο τερέν τους, όμως κανένας από τους σκύλους δεν μπόρεσε να την εκμεταλλευτεί. Το μπεκατσίνι είναι ένας από τους δυσκολότερους αντιπάλους για τα κυνηγετικά σκυλιά και αυτό αποδείχθηκε στα τερέν του αγώνα. Αν ο σκύλος δεν ξέρει καλά τη συμπεριφορά αυτού του καχύποπτου θηράματος τότε είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να το φερμάρει.
 
Τα σκυλιά που ξεχώρισαν και δίκαια πήραν επανάκληση ήταν η Σέττερ ΑΛΠΙΝΙΑΝ ΛΥΣΙΜΑΧΗ του κ. Κοπανιτσάνου και το Πόιντερ ΦΑΙΗ του κ. Βεσκούκη.
 
Η ΑΛΠΙΝΙΑΝ τοποθετήθηκε πολύ καλά στο τερέν και είχε όλα τα χαρακτηριστικά της φυλής. Στάθηκε άτυχη όμως στην ευκαιρία που της δόθηκε.
 
Ο κ. Κοπανιτσάνος με την ΑΛΠΙΝΙΑΝ ΛΥΣΙΜΑΧΗ.
 
Επίσης ξεχώρισαν το πόιντερ ELLIE του κ. Καλιακμάνη, το αγγλικό Σέττερ REΝDA του κ. Τσομπάνογλου και τα αγγλικά Σέττερ PIOU DI KILLER και PALMA DI KILLER του Διονύση Παράσχη και ο POWER του Μανώλη Κατσίπη και της Γεωργίας Ζουλινάκη.
 
Το «παρών» στον αγώνα έδωσε και η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή αλλά και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαλιάδας εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη διεξαγωγή του αγώνα.
 
Στα θετικά η μεγάλη συμμετοχή θεατών που δείχνει ότι ο κόσμος στην Ηλεία διψάει για κυνοφιλικούς αγώνες.
 
Για μια ακόμη φορά υποστηρικτής των αγώνων πρακτικού κυνηγιού ήταν οι τροφές SVESTONOF με τον ίδιο τον Κώστα Σβεστονώφ να δίνει το «παρών». Πολύ καλή η διοργάνωση από τους δυο κυνοφιλικούς ομίλους. Η Γεωργία Ζουλινάκη, πρόεδρος του Ομίλου Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Ν. Ηλείας, και ο Διονύσης Παράσχης του Ομίλου Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Αχαΐας προσπάθησαν πολύ και κατάφεραν να διοργανώσουν έναν πολύ καλό αγώνα πρακτικού κυνηγίου σε άγριο θήραμα. Αλλωστε, αυτοί είναι οι αγώνες που δίνουν τα μεγάλα κυνηγόσκυλα…
 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΗΣ
 
 
Σύντομα περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του ihunt στο facebook – https://www.facebook.com/ihuntgr
 

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα