Αρχική iHunt.gr Αθλητικα και κυνηγετικα «Καλάσνικοφ»

Αθλητικα και κυνηγετικα «Καλάσνικοφ»

από iHunt Team
3625341_468

demobanner

Η Ρωσία εισέρχεται με αθλητικά και κυνηγετικά «Καλάσνικοφ» στην παγκόσμια αγορά των μη στρατιωτικών όπλων. Στη διεθνή αμυντική έκθεση «EUROSATORY-2014», το ρωσικό εργοστάσιο «Izhmash» παρουσίασε τα τελευταία σχέδια φορητών όπλων του διάσημου σήματος «Καλάσνικοφ».
 
Ο σύμβουλος του γενικού Διευθυντή του εργοστασίου όπλων «Καλάσνικοφ», Αντρέι Κιρισένκο, στη διεθνή έκθεση όπλων «EUROSATORY-2014», στο Παρίσι (16-20 Ιουνίου), ανακοίνωσε τη δημιουργία τριών -εντελώς νέων- μοντέλων φορητών όπλων. Το υψηλόβαθμο στέλεχος εξήγησε ότι πρόκειται για τα σχέδια «Saiga-ΜΚ 107», «Saiga-9» και «Saiga-12 Model 340». Οι πρώτες παρτίδες των νέων αθλητικών και κυνηγετικών όπλων θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής μέσα στο τρέχον έτος.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αμυντικής – Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας, το μερίδιο των φορητών όπλων στο σύνολο των ρωσικών εξαγωγών για το 2013, ανερχόταν σε περίπου από 1%-2%.
 
Τα νέα όπλα, τουφέκια και καραμπίνες που παρουσιάστηκαν στην έκθεση όπλων, έχουν σχεδιαστεί για την αγορά όπλων μη στρατιωτικού σκοπού. Ωστόσο, ο κατασκευαστής τους τα έχει σχεδιάσει στη βάση των πολεμικών αυτομάτων όπλων. Για παράδειγμα, η αθλητική καραμπίνα «Saiga-ΜΚ 107» βασίζεται στο κλασσικό αυτόματο «Καλάσνικοφ». Όπως και ο «μάχιμος» συνάδελφός του, το μόνο μέχρι στιγμής «Καλάσνικοφ» για την «πολιτική» αγορά όπλων, έχει σχεδιαστεί με τη λογική του ισορροπημένου αυτοματισμού. Αυτή η μηχανική λύση επιτρέπει στο νέο τουφέκι τη μείωση των διάφορων επιπλοκών στη χρήση, ενώ η ακρίβεια του όπλου σχεδόν διπλασιάστηκε. Σύμφωνα με τον Κιρισένκο, έχουν ήδη παραχθεί αρκετά πρωτότυπα «Saiga-ΜΚ 107», τα οποία προς το παρόν θα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο φυσίγγια «Remington 233». Τα σχέδια του εργοστασίου στο Ιζέφσκ αφορούν στη δημιουργία τυφεκίου που θα πληροί τις προδιαγραφές του ΝΑΤΟ σε πυρομαχικά (φυσίγγια 7,62 x 51 mm) αλλά και εκδόσεων του ίδιου τύπου, που θα λειτουργεί με ρωσικά πυρομαχικά διαμετρημάτων 7,62 x 39 και 5,45 x 39 mm.
 
Η καραμπίνα «Saiga-9» έχει επίσης «πολεμικό» παρελθόν. Το σχέδιο του όπλου βασίζεται στο εγχώριας κατασκευής υποπολυβόλο «Vityaz-SN». Σαν το «highlight» γνώρισμα του τυφεκίου, που χρησιμοποιεί φυσίγγια 9 x 19 «Parabellum», εκτός από την υψηλή αξιοπιστία του, οι σχεδιαστές αναφέρουν το μεγάλο βαθμό ομοιότητας με το γνωστό όπλο μάχης που ήδη κυκλοφορεί. Πιστεύουν ότι η «μάχιμη» εξωτερική εμφάνιση του αθλητικού όπλου θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των αγοραστών, τόσο στη Ρωσία όσο και στο εξωτερικό.
 
Το όπλο πρακτικής σκοποβολής «Saiga-12 Model 340», είναι το τρίτο μοντέλο της νέας σειράς «πολιτικών» όπλων, στα οποία έχουν ποντάρει πολλά οι σχεδιαστές τους. Έχει δημιουργηθεί για να ικανοποιεί τις αυξημένες απαιτήσεις των αθλητών και των εκπροσώπων των ειδικών δυνάμεων. Το τυφέκιο «Saiga-12 Model 340» έχει βελτιωμένα τεχνικά και εργονομικά χαρακτηριστικά. Η χωρητικότητα του γεμιστήρα έχει επίσης αυξηθεί, μέχρι τα 10 φυσίγγια. Ο σχεδιασμός του μειώνει την ανάκρουση, κάνοντας σταθερότερη τη βολή. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του εργοστασίου, αυτό το όπλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί, όχι μόνο από τους αθλητές, αλλά και από τις ειδικές αστυνομικές μονάδες.
 
Μεγάλες συμφωνίες
 
Η «EUROSATORY-2014» δεν αποτέλεσε την πλατφόρμα για το ντεμπούτο των νέων ρωσικών μη στρατιωτικών όπλων με το διάσημο εμπορικό σήμα «Καλάσνικοφ» στην παγκόσμια αγορά. Τα όπλα αυτά έχουν ήδη εμφανιστεί στις αρχές του 2014 στη διεθνή έκθεση μικρών φορητών όπλων «Shot Show 2014» στις ΗΠΑ. Εκεί, ο όμιλος «Καλάσνικοφ» και η εταιρεία «Russian Weapon Company» (RWC) υπέγραψαν αποκλειστική συμφωνία για την προμήθεια προϊόντων των οπλουργών του Ιζέφσκ στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Ο όγκος των εξαγωγών του φημισμένου ρωσικού εργοστασίου στις χώρες αυτές, κυμαίνεται από 80 έως 200 χιλιάδες τεμάχια ετησίως.
 
«Η εταιρεία RWC, λειτουργώντας ως ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος του εργοστασίου «Καλάσνικοφ», θα διεξάγει μια συνεπή πολιτική για την ανάπτυξη των πωλήσεων αθλητικών και κυνηγετικών τυφεκίων στην αγορά της Βόρειας Αμερικής», εξέφρασε τη βεβαιότητα του ο αναπληρωτής γενικός Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ του ομίλου «Καλάσνικοφ» Πάβελ Κολέγκοφ. «Από τη συνεργασία αυτή περιμένουμε να αυξηθεί το μερίδιο του ομίλου στη μεγαλύτερη αγορά μη στρατιωτικών όπλων στον κόσμο».
 
Αυτή η συμφωνία χτυπάει το καμπανάκι στους υπόλοιπους παίκτες της αγοράς φορητών όπλων ότι το «Izhmash» προτίθεται στα σοβαρά να κυνηγήσει μια καλή θέση για τα προϊόντα του σε ένα καινούργιο επιχειρηματικό τομέα (μη στρατιωτικά όπλα μικρού διαμετρήματος). Σύμφωνα με τον αμυντικό εμπειρογνώμονα Ίγκορ Κορότσενκο, «η κίνηση αυτή δείχνει μια μεταστροφή του ομίλου «Καλάσνικοφ» στο κλασικό επιχειρηματικό μοντέλο για την επίτευξη κερδών: Επιθετικό μάρκετινγκ και δραστήρια πολιτική εξαγωγών προς όλες τις κατευθύνσεις. Αυτό είναι απαραίτητο, όχι μόνο για την αναγέννηση του σήματος, αλλά και για να εξασφαλιστούν νέες αγορές, ιδίως σε περιοχές που τα ρωσικά προϊόντα εκδιώχθηκαν από τους παραγωγούς των φθηνότερων αντιγράφων όπλων».
 
Διαβατήριο για τις ξένες αγορές
 
Εστιάζοντας στις αγορές των όπλων μη στρατιωτικού σκοπού, στο «Izhmash» δεν ξεχνούν την παραδοσιακή τους ειδίκευση, τη στρατιωτική. Οι εξαγωγές ρωσικών όπλων μικρού διαμετρήματος διενεργούνται μέσα από ένα σύστημα μοναδικών αλλά μεγάλων συμβάσεων που, σύμφωνα με το διευθυντή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αμυντικής – Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας, Αλεξάντρ Φόμιν, προσελκύει και αυξάνει το ενδιαφέρον για στρατιωτικό-τεχνική συνεργασία χωρών, οι οποίες δεν είναι τακτικοί αγοραστές των ρωσικών όπλων. Συνεπώς, βοηθάει στην εξεύρεση και στην είσοδο σε νέες αγορές, με στόχο την προώθηση όχι μόνο μικρών φορητών όπλων και πυρομαχικών, αλλά όλου του φάσματος συστημάτων και εξοπλισμού του ρωσικού οπλοστασίου.
Για το λόγο αυτό, στην «EUROSATORY 2014», το αμυντικό κονσέρν του Ιζέφσκ παρουσίασε τα πιο διάσημα προϊόντα του, τα αυτόματα «Καλάσνικοφ» σε όλα τα διαθέσιμα διαμετρήματα και εκδόσεις, τον εκτοξευτή χειροβομβίδων GP-34, τα τουφέκια ελεύθερων σκοπευτών Dragunov SVD και SIDS, όπως και τα SB-98 και SB-99, το υποπολυβόλο «Vityaz- SN», το τυφέκιο εφόδου «18,5 CS-C», καθώς και τα συγκροτήματα κατευθυνόμενου πυροβολικού «Krasnopol» και «Kitolov-2M».
 Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα