Αρχική iHunt.gr Α’ΚΟΚΔ : Σωστά έπραξαν οι θηροφύλακες που κατάσχεσαν τους κυνηγετικούς σκύλους

Α’ΚΟΚΔ : Σωστά έπραξαν οι θηροφύλακες που κατάσχεσαν τους κυνηγετικούς σκύλους

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Η Α΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης Δωδεκανήσου, μετά από αντιδράσεις και πολλά ερωτήματα που τέθηκαν, από τη δημοσιοποίηση δελτίων τύπου του Κυνηγετικού Συλλόγου Σητείας -όπου αναφέρονται 2 μηνύσεις για εκπαίδευση κυνηγετικών κυνών εκτός των θεσμοθετημένων εκπαιδευτηρίων (5 & 7 Ιουνίου 2020)- εξέτασε εάν η κατάσχεση των σκύλων, που πραγματοποιήθηκε από τους θηροφύλακες, ήταν νόμιμη.

Οι μηνύσεις πραγματοποιήθηκαν βάσει του άρθρου 255, παρ.10 του ν.δ. 86/1969 (Δασικός Κώδικας), όπου αναφέρεται ότι επιτρέπεται η εκγύμναση των κυνηγετικών σκυλιών αποκλειστικά και μόνο στους περιορισμένους χώρους εκγύμνασης που καθορίζονται από τις δασικές αρχές και απαγορεύεται οπουδήποτε αλλού.

Σύμφωνα με το άρθρο 288 του Δασικού Κώδικα κατάσχονται όλα τα μέσα της παράβασης και στην επικοινωνία μας με τη Δασική Υπηρεσία διευκρινίστηκε ότι τα κυνηγετικά σκυλιά αποτελούν μέσα που χρησιμοποιήθηκαν στην παράβαση και συνεπώς κατάσχονται.

Στις 2 υπό εξέταση περιπτώσεις, τα σκυλιά κατασχέθηκαν από τους θηροφύλακες, οι οποίοι κατέγραψαν όλα τα στοιχεία τους και τα παρέδωσαν στους ιδιοκτήτες τους υπό μεσεγγύηση.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, κρίνεται ότι οι θηροφύλακες έπραξαν σωστά, λειτουργώντας στα πλαίσια του νόμου.


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα