Αρχική iHunt.gr Ακτιβιστές παρενοχλούν και προκαλούν κυνηγούς

Ακτιβιστές παρενοχλούν και προκαλούν κυνηγούς

από iHunt Team

Λήψη μέτρων για αντιμετώπιση περισ ατικών παρενόχλησης και πρόκλησης των νόμιμων κυνηγών από ξένους ακτιβιστές, ζητά το Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών.

Σε επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών και με κοινοποίηση στον Αρχηγό Αστυνομίας, το Κίνημα αναφέρει πως κατά τις κυνηγετικές εξορμήσεις, κυρίως σε Λάρνακα και ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, οι κυνηγοί δέχονται παρενοχλήσεις αλλά και προκλήσεις από ξένους ακτιβιστές.

Σημειώνει δε πως σε αρκετές περιπτώσεις, οι ακτιβιστές προσπαθούν με μηχανοκίνητα οχήματα, με μέσα που προκαλούν θόρυβο ή και λάμψεις φωτός, να σταματήσουν την νόμιμη κυνηγετική δραστηριότητα.

«Θεωρούμε τουλάχιστο προσβλητικό προς την Κυπριακή Δημοκρατία να ανεχόμαστε, ως πολίτες,
κάποιους ξένους και πιθανόν μισθωτούς κάποιων οργανώσεων, να παρενοχλούν τα νόμιμα δικαιώματα των νόμιμων κυνηγών», προστίθεται.

Στην επιστολή του το Κίνημα τονίζει πως σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργείται ένταση και η κατάσταση κινδυνεύει να καταλήξει σε συμπλοκή ανάμεσα σε ακτιβιστές και κυνηγούς και υποδεικνύει πως «αν υπάρχουν περιπτώσεις παρανομίας, υπάρχουν οι αρμόδιες αρχές για να ελέγξουν το φαινόμενο».

Υπενθυμίζοντας πως υπάρχουν πέραν των 42,000 αδειούχων κυνηγών, «με κυνηγετικά δικαιώματα», το Κίνημα σημειώνει πως «κάθε χρόνο, το κράτος κερδίζει πέραν των 15 εκατομμυρίων ευρώ από την νόμιμη κυνηγετική δραστηριότητα και οφείλει τουλάχιστο να προστατεύσει τους φορολογούμενους του πολίτες από την προσπάθεια κάποιων να την τερματίσουν».

Καταλήγοντας στην επιστολή του, το Κίνημα καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει τα απαραίτητα μέτρα «για την αποφυγή άλλων δυσάρεστων εξελίξεων και πρόληψη κάποιου ατυχήματος».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτό το έντυπο συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα