Αρχική » Grid with Sidebar » Ακυρα τα προστιμα των 2700 ΕΥΡΩ στους δυο κυνηγους

Ακυρα τα προστιμα των 2700 ΕΥΡΩ στους δυο κυνηγους

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF
 
Πριν δυο εβδομάδες η καταγγελία μιας “φιλόζωης” δημιούργησε μια αφάνταστη ταλαιπωρία για δυο κυνηγούς και η κατάληξη ήταν να τους επιβληθεί συνολικό πρόστιμο 2.700 ΕΥΡΩ επειδή δεν είχαν μαζί τους τα βιβλιάρια υγείας των τριών σκύλων τους και γιατί θεωρήθηκε ότι το τρέιλερ των σκύλων δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις ευζωίας.
 
Η ΣΤ΄ΚΟΜΑΘ αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι είναι δίπλα στα προβλήματα των κυνηγών ξεκίνησε έναν αγώνα για την κατάρριψη των ισχυρισμών της “φιλόζωης” και τη δικαίωση των δυο κυνηγών.
 
Με συντονισμένες ενέργειες του Προέδρου της Στ’ ΚΟΜΑΘ κ. Νίκου Καλογεράκου, του Διευθυντή Υποστήριξης κ. Κυριάκου Σκορδά και της νομικής συμβούλου κας Σοφίας Μαϊλιάνης, που από την πρώτη στιγμή ήταν στο πλευρό των δύο κυνηγών τελικά επιτεύχθηκε η κατάρριψη των αβάσιμων καταγγελιών της “φιλόζωης”.
 
Οι άνθρωποι της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ  διαπίστωσαν αρμόδια είναι η κτηνιατρική υπηρεσία του Δήμου Δέλτα και εκεί κατέθεσε τρία διαφορετικά υπομνήματα (ένα για κάθε παράβαση) η κα Σοφία Μαϊλιάνη.
 
Η Κτηνιατρική Υπηρεσία αφού εξέτασε τα υπομνήματα εξέδωσε πόρισμα σύμφωνα με το οποίο το συνολικό πρόστιμο των 2700 ΕΥΡΩ έπεσε στα 300 ΕΥΡΩ και εάν αυτό πληρωθεί εντός 10 ημερών μειώνεται στα 150 ΕΥΡΩ.
 
Να σας θυμίσουμε ότι τα αρχικά πρόστιμα είχαν επιβληθεί ως εξής :
 
  • 300χ3=900 επειδή οι κυνηγοί δεν είχαν μαζί τους τα βιβλιάρια υγείας των τριών σκύλων.
  • 300Χ3=900 επειδή οι κυνηγοί δεν είχαν τοποθετήσει ηλεκτρονική σήμανση (τσιπ) στους σκύλους τους
  • 300Χ3=900 επειδή το τρειλερ μεταφοράς δεν πληρούσε τις προυποθέσεις ευζωίας των σκύλων
 
Τελικά η Κτηνιατρική Υπηρεσία έκρινε ότι μόνο το ένα σκυλί δεν είχε εμβολιαστεί για τον ιό της λύσσας και επικύρωσε το πρόστιμο των 300 ΕΥΡΩ.
 
Επίσης θεώρησε ότι ΔΕΝ πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο για την καταγγελία περί ευζωίας των σκύλων, καθώς θεώρησε ότι είναι ανυπόστατη και αβάσιμη και αυτή η απόφαση είναι η μεγάλη νίκη που κατόρθωσε να πετύχει η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ.
Όμως οι κυνηγοί πρέπει να συνεπείς για να αποφεύγονται παρόμοια περιστατικά. 
 
Έτσι πρέπει :
 
  • Να τηρούν το πρόγραμμα εμβολιασμού των σκύλων και να ενημερώνουν το βιβλιάριο υγείας.
  • Να έχουν πάντα μαζί τους το βιβλιάριο υγείας του σκύλου τους όταν πάνε για κυνήγι
  • Να τηρούν όλους τους κανόνες μεταφοράς του σκύλου ώστε να υπάρχει επαρκής φωτισμός, αερισμός και καθαριότητα στο μέσο με το οποίο μεταφέρεται ο σκύλος.
 
Θα επανέλθουμε με πρισσσότερες λεπτομέρειες . Ας προσπαθήσουμε όλοι να μην δίνουμε δικαιώματα σε “φιλόζωους” να δημιουργούν προβλήματα σε εμάς και στο κυνήγι.
 
Κώστας Λουρής για το ihunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ