Αρχική iHunt.gr Αλλα 2 κρουσματα λυσσας

Αλλα 2 κρουσματα λυσσας

από iHunt Team
DSCF20891-615x240

demobanner

 Αλλά δύο κρούσματα λύσσας εντοπίστηκαν σε αλεπούδες όπως αναφέρει η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ στην ιστοσελίδα της. Πιο συγκεκριμένα το ένα αφορά στο Καστράκι του Δήμου Καλαμπάκας (νομός Τρικάλων) και το άλλο στην τοπική κοινότητα Παρόχθειο  του Δήμου Κιλκίς.

Για το νομό Τρικάλων είναι το 2ο κρούσμα, μετά το θετικό κρούσμα σε γάτα στην περιοχή Αγρελιά. Προβληματισμό προξενεί ότι αφορά κρούσμα στη Θεσσαλία και σε πεδινή περιοχή.

Το κρούσμα στο ν. Κιλκίς είναι το 12ο. Υπενθυμίζεται ότι η λύσσα είχε πρωτοεμφανιστεί σε απόσταση 300 μέτρων από τη συνοριακή μεθόριο του νομού Κιλκίς, μέσα στο κράτος της FYROM.

Συνολικά υπάρχουν 19 κρούσματα στην ΕλλάδαΟι κυνηγετικές οργανώσεις συμμετέχουν θεσμικά στο πρόγραμμα επιτήρησης της λύσσας. Υπάρχει άριστη συνεργασία με τις κτηνιατρικές και δασικές υπηρεσίες. Πέραν της επιτήρησης στέλνονται δείγματα στα αρμόδια κτηνιατρικά εργαστήρια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Μόνο η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης (ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ) έχει στείλει περισσότερα από 150 δείγματα τους τελευταίους μήνες.

 

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα