Αρχική iHunt.gr Αναγκάστηκε να αποσύρει την προσφυγή ο κ. Αγγελέτος

Αναγκάστηκε να αποσύρει την προσφυγή ο κ. Αγγελέτος

από iHunt Team
ste-2-thumb-large

 
Σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες του iHunt.gr,  ο κ. Αγγελέτος αποσύρθηκε από την προσφυγή που κατέθεσε   κατά της ρυθμιστικής απόφασης θήρας που εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος για την κυνηγετική περίοδο 2017-2018.
 
Στην προσφυγή της η Ζωοφιλική Οικολογική Ένωση Ελλάδος του κ. Αγγελέτου υποστηρίζε ότι η επίμαχη απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος (31/7/2017) είναι αντίθετη τόσο σε διεθνείς συμβάσεις, το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία, όσο και στις αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΣτΕ.
 
Όπως αναφέρει ο κ. Αγγελέτος στην προσφυγή, ουδέποτε ζητήθηκε η άποψη των εμπλεκόμενων φορέων, όπως απαιτεί η νομοθεσία. Επιπλέον, τονίζεται πως δεν συντάχθηκε η απαιτούμενη επιστημονική μελέτη για κάθε ένα από τα θηρεύσιμα είδη, αλλά και το χρόνο της κυνηγητικής περιόδου, προκειμένου να μην επηρεάζεται η αναπαραγωγή των προστατευομένων αλλά και των θηρεύσιμων ειδών.

Από ότι φαίνεται άλλη μια προσπάθεια του κ. Αγγελέτου να διακόψει την κυνηγετική περίοδο πέφτει στο κένο. Μήπως κατάλαβε ότι η προσφυγή του δεν έχει καμία τύχη και τελικά την απέσυρε; 

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Αγγελέτος έχει κάνει αρκετές προσφυγές στο Συμβούλιο Επικρατείας χωρίς ωστόσο καμία από αυτές να πετύχει τον αντικειμενικό της σκοπό που δεν είναι άλλος από την απαγόρευση της θήρας. Ο κ. Αγγελέτος μεταξύ άλλων ήταν και συνήγορος υπεράσπισης της βουλευτού Β΄ Αθηνών της Χρυσής Αυγής  κυρίας Ελένης Ζαρούλια (σύζυγος του Προέδρου της Χρυσής Αυγής).

Κώστας Λουρής για το iHunt.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα