Αρχική iHunt.gr Ανακοίνωση του ΥΠΕΝ για την παραπομπή της Ελλάδος για την προστασία της βιοποικιλότητας

Ανακοίνωση του ΥΠΕΝ για την παραπομπή της Ελλάδος για την προστασία της βιοποικιλότητας

από iHunt Team
biopoikilothta

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η  ακόλουθη ανακοίνωση: 
 
Η παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί δεν προστατεύει την βιοποικιλότητα έχει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Επί 4 χρόνια υπήρξε ολιγωρία και καθυστέρηση που οδήγησε στην σημερινή εξέλιξη. 
 
Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν. Ωστόσο η σημερινή ηγεσία του ΥΠΕΝ θα εργαστεί συστηματικά για την αντιμετώπιση του προβλήματος ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις προστατευόμενες περιοχές. Οι αναγκαίες δράσεις (μελέτες κλπ.) θα χρηματοδοτηθούν από προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση που υλοποιούνται από το Υπουργείο μας. 
 
Επιπλέον, στο πλαίσιο του τακτικού διαλόγου με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις που εγκαινίασε ο υπουργός ΠΕΝ κ. Κωστής Χατζηδάκης θα εξεταστούν όλα τα αναγκαία πρόσφορα μέτρα, ώστε να αποκτήσει πραγματικό περιεχόμενο η προστασία της βιοποικιλότητας στη χώρα μας.
 

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα