Αρχική iHunt.gr Ανακοίνωση των Κυνηγετικών Συλλόγων Λακωνίας

Ανακοίνωση των Κυνηγετικών Συλλόγων Λακωνίας

από iHunt Team

demobanner

Αγαπητοί συνάδελφοι κυνηγοί.

Το προηγούμενο διάστημα σύσσωμοι οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι του Ν. Λακωνίας εκπροσωπώντας 4000 κυνηγούς είχαν μια σειρά από συναντήσεις με τους βουλευτές του Νομού κ. Δαβάκη Αθανάσιο κ. Κρητικό Νεοκλή και κ. Αραχωβίτη Σταύρο με σκοπό να τους ενημερώσουν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους σχετικά με το νέο νομοσχέδιο που προτίθεται να καταθέσει προς ψήφιση η κυβέρνηση και αφορά την υποχρεωτική στείρωση όλων των δεσποζόμενων ζώων.

Οι βουλευτές ήταν ενήμεροι για το νομοσχέδιο και σε μεγάλο βαθμό συμφώνησαν με τις θέσεις μας ειδικά στην υποχρεωτική στείρωση των κυνηγετικών σκύλων.

Με πρωτοβουλία του κ. Κρητικού Νεοκλή πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιο σε θέματα θήρας, κο Αμυρά Γεώργιο.

Στην τηλεδιάσκεψη πήραν μέρος οι πρόεδροι και μέλη από όλα τα Διοικητικά Συμβούλια και ο πρόεδρος της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κος Γραμματσούλιας Παναγιώτης.

Ο Υφυπουργός, μας ενημέρωσε ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς διαβούλευση με κάποιες αλλαγές υπέρ των θέσεών μας και ειδικά στο κομμάτι της υποχρεωτικής στείρωσης.
« ΔΥΣΤΥΧΩΣ όλα αυτά ήταν λόγια της Λαμπρής ». Δυστυχώς, το νομοσχέδιο που τέθηκε σε διαβούλευση επιβάλει τις στειρώσεις για τα σκυλιά μας που είναι μέρος της ζωή μας και μέρος της οικογένειά μας.

Επιπλέον κατατίθεται με αλλαγές κατά των θέσεών μας εξαλείφοντας τον όρο ερασιτέχνης εκτροφέας και απαγορεύοντας το δικαίωμα οποιασδήποτε γέννας κατά την διάρκεια της ζωής του σκύλου.

Για αυτό προτρέπουμε και παρακαλούμε όλα τα μέλη μας αλλά και όλους τους κατόχους σκύλων που διαφωνούν στο νομοσχέδιο να εκφράσουν τις διαμαρτυρίες τους επί των άρθρων 5 και 6 που καθιστούν υποχρεωτική την στείρωση όλων των σκύλων και απαγορεύουν την ερασιτεχνική εκτροφή, έως τις 20 Μαϊου 2021 που θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα.

Σας παραθέτουμε τον παρακάτω σύνδεσμο. «http://www.opengov.gr/ypes/?p=7919&fbclid=IwAR2Pp5UKEJmf7zwCMKYbz12e9R-uhYu2dPeJuciCC9pE3E4a2edeQIAbLpY »

Οι κυνηγοί για άλλη μια φορά πρέπει να είμαστε ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που έρχονται μέσα από ανεξήγητες απαγορεύσεις π.χ. μετακίνησης, Νομοσχέδιο περί στειρώσεων κ.α.

Τα Δ.Σ των Κυνηγετικών Συλλόγων Νομού Λακωνίας είναι δίπλα στον ΚΥΝΗΓΟ και ζητούν από τα μέλη τους την συμμετοχή τους σε οποιαδήποτε δραστηριότητα χρειαστεί για την επίτευξη των δίκαιων αιτημάτων μας.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΟΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης
Κυνηγετικός Σύλλογος Γυθείου
Κυνηγετικός Σύλλογος Μολάων
Κυνηγετικός Σύλλογος Β.Λακεδαίμονος

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα