Αρχική iHunt.gr Ανανεωση – Εφοδιασμος Αδειων κατοχης κυνηγετικων οπλων

Ανανεωση – Εφοδιασμος Αδειων κατοχης κυνηγετικων οπλων

από iHunt Team
komath1

Η ΣΤ΄ΚΟΜΑΘ έστειλε εγγραφο σε όλους τους Κυνηγετικούς Συλλόγους αρμοδιότητάς της σχετικά με την Ανανέωση – Εφοδιασμό Αδειών κατοχής κυνηγετικών όπλων.

Το έγγραφο έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ: Κ.Σ. αρμοδιότητας ΚΟΜΑΘ                    Θεσσαλονίκη 12/11/2013
ΕΔΡΕΣ τους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 1. Δ/νση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης
Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας
Τμήμα Όπλων & Εκρηκτικών
2. Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας

ΘΕΜΑ: Ανανέωση – Εφοδιασμός Αδειών κατοχής κυνηγετικών όπλων

 

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το Ν.2168/1993 ο κάθε κυνηγός που διαθέτει  κυνηγετικό όπλο οφείλει να είναι εφοδιασμένος με την προβλεπόμενη άδεια κατοχής για το κάθε όπλο, οφείλει δε αυτή να είναι σε ισχύ και να ανανεώνεται υποχρεωτικά στα χρονικά περιθώρια του νόμου.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει ο κάθε κυνηγός να ελέγχει πότε λήγει η άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου (Α.Κ.Κ.Ο.) καθώς η μη ανανέωση της άδειας κατοχής επιφέρει πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις, ενώ σε έλεγχο κατάσχονται όλα τα όπλα που έχει στην κατοχή του και όχι μόνο το συγκεκριμένο που έχει λήξει το Α.Κ.Κ.Ο.

Σύμφωνα με το άρθρο 10 παράγραφο 7 του Ν.3944/2011, «Ο κάτοχος κυνηγετικού όπλου που δεν έχει εφοδιαστεί με την προβλεπόμενη από τις διατάξεις του Ν.2168/1993 Άδεια κατοχής, δεν υπέχει ποινική ευθύνη αν με δική του θέληση και πριν εξεταστεί με οποιοδήποτε τρόπο για παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου από την Αρχή, υποβάλλει στις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την χορήγηση άδειας κατοχής».

Για το λόγο αυτό ενημερώστε άμεσα τους κατόχους τόσο των κυνηγετικών όπλων των οποίων οι άδειες κατοχής έχουν λήξει, όσο και τους κατόχους αδήλωτων κυνηγετικών όπλων ότι εφόσον προσέλθουν στις αστυνομικές υπηρεσίες με δική τους πρωτοβουλία και υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μπορούν να προβούν στην ανανέωση – έκδοση αδειών για τα όπλα που κατέχουν χωρίς να έχουν κάποια νομική συνέπεια.

Επισημαίνεται βέβαια, ότι η δυνατότητα αυτή δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση παράταση νόμιμης κατοχής των αθεώρητων και αδήλωτων όπλων ενώ σε βάρος των ιδιοκτητών που δεν προβούν σε ανανέωση τους, θα κινείται αυτεπάγγελτα η ποινική διαδικασία .

Οι κάτοχοι των ληγμένων ΑΚΚΟ ή αδήλωτων όπλων, εκτός των άλλων δικαιολογητικών υποχρεούνται να καταβάλλουν για την έκδοση ή την ανανέωση της Άδειας κατοχής και το προβλεπόμενο παράβολο.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους αστυνομικές αρχές.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος                                      Ο Γενικός Γραμματέας

Νικόλαος Καλογεράκος           Ιωάννης Πολυχρόνης

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα