Αρχική iHunt.gr Αναστέλλεται η δράση δίωξης αγριόχοιρων στους Δήμους Διονύσου και Κηφισιάς

Αναστέλλεται η δράση δίωξης αγριόχοιρων στους Δήμους Διονύσου και Κηφισιάς

από iHunt Team

demobannerΤην ικανοποίησή του εκφράζει ο Δήμος Διονύσου για την αναστολή της δράσης δίωξης αγριόχοιρων που είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη 31/8 στους Δήμους Διονύσου και Κηφισιάς, με σχετική άδεια από το Δασαρχείο Πεντέλης.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Διονύσου: «Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την αλλαγή στάσης του Δασαρχείου, σε συνέχεια της Ανακοίνωσης διαμαρτυρίας του Δήμου Διονύσου αλλά και των αντιδράσεων φιλοζωικών οργανώσεων και πολιτών, που προκάλεσε την ξεκάθαρη τοποθέτηση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά, σύμφωνα με την οποία αποτρέπεται το ενδεχόμενο θανάτωσης αθώων ζώων. Είναι προφανές ότι μια τέτοια αποτρόπαια πράξη κανείς νοήμων πολίτης δεν θα μπορούσε να αποδεχθεί και γι’ αυτό δεν πρόκειται να συμβεί».

Η νέα ανακοίνωση του Δασαρχείου αναφέρει: «Μέτρο αντιμετώπισης υπερπληθυσμού αγριόχοιρων»

Σχετ.: α. Το υπ΄ αρ. 102251/25-8-21 έγγραφό μας
β. Το υπ΄ αρ. ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/50664/1554/25-5-2021 έγγραφο του ΥΠΕΝ
γ. Το υπ΄ αρ. ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/74096/2236/3-8-2021 έγγραφο του ΥΠΕΝ
δ. Το υπ΄ αρ. 65630/3-6-21 έγγραφό μας
Σε συνέχεια του ανωτέρω (α) σχετικού εγγράφου μας και λαμβάνοντας υπόψη τις συνέπειες και τις ιδιαίτερες συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Αττικής μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές αναστέλλουμε τη δράση που αναφέρεται σ΄ αυτό.

Η Υπηρεσία μας θα επανεξετάσει την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου για την αποτροπή διέλευσης ή παραμονής αγριόχοιρων και των υβριδίων αυτών σε κατοικημένες περιοχές και πλησίον του οδικού δικτύου, καθόσον από την έκταση που θα λάμβανε χώρα η δράση την 31-8-21, μεταφέρεται πληθυσμός σε αυτές.

Στην παρούσα χρονική περίοδο θα εντατικοποιηθεί το μέτρο της παγίδευσης των αγριόχοιρων εντός του οικιστικού ιστού σε κλωβούς και απελευθέρωσής των στο περιβάλλον από όπου προήλθαν, μέτρο που ούτως η άλλως είναι σε εξέλιξη και έχει υλοποιηθεί στο παρελθόν».

Διαβάστε ακόμη : Δ’ ΚΟΣΕ : Οδηγίες και κατευθύνσεις για τα «συνεργεία» δίωξης των αγριόχοιρωνPrint Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα