Αρχική » Grid with Sidebar » Αναστολή της θήρας του τρυγονιού στη Γαλλία

Αναστολή της θήρας του τρυγονιού στη Γαλλία

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Με απόφασή του το Συμβούλιο Επικρατείας της Γαλλίας αναστέλλει την θήρα του τρυγονιού για τη σεζόν 2020-2021.

SVESTONOF

Επισημαίνει στην απόφαση, ότι το είδος έχει μειωθεί κατά σχεδόν 80% σε 15 χρόνια, ότι οι ειδικοί προτείνουν την απαγόρευση της θήρας του και ότι η κυβέρνηση δεν έχει παράσχει τα απαραίτητα στοιχεία που να δικαιολογούν την συνέχιση της θήρας.

Δυο οργανώσεις, η Ένωση για την προστασία των πτηνών και η ένωση One Voice ζήτησαν ζήτησαν να ανασταλεί το διάταγμα της 27ης Αυγούστου 2020, σύμφωνα με το οποίο επιτρέπεται την κυνήγι του τρυγονιού και ορίζει ότι μπορούν να θηρευτούν συνολικά 17.460 τρυγόνια.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας σημείωσε ότι για πρώτη φορά ο αριθμός των τρυγονιών στην Ευρώπη μειώθηκε κατά σχεδόν 80% μεταξύ 1980 και 2015, ειδικά στη δυτική οδό μετανάστευσης στην οποία συμμετέχει η Γαλλία.

Στη συνέχεια υπενθύμισε ότι, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, έχουν συντάξει το 2018 τα συμβαλλόμενα κράτη της συμφωνίας για τη διατήρηση των μεταναστευτικών υδρόβιων πτηνών Αφρικής-Ευρασίας («AEWA»), στην οποία συμμετέχει η Γαλλία, ένα «διεθνές σχέδιο δράσης για τη διατήρηση του τρυγονιού». Βάσει αυτού του σχεδίου, η Γαλλία έχει δεσμευτεί να αναπτύξει ένα «σταθερό πλαίσιο μοντελοποίησης προσαρμοστικής διαχείρισης» για το κυνήγι αυτού του είδους.

Η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας παρατήρησε ότι η επιτροπή εμπειρογνωμόνων για την προσαρμοστική διαχείριση (CEGA), η οποία συγκεντρώνει κυρίως εκπροσώπους της εθνικής ομοσπονδίας κυνηγών και του γαλλικού γραφείου βιοποικιλότητας, συνέστησε να απαγορευτεί η θήρα αυτού του είδους για να μην δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα στον πληθυσμό του.

Σημείωσε επίσης ότι το είδος αυτό δεν αποτελεί επί του παρόντος αντικείμενο συγκεκριμένου μέτρου διατήρησης, δεδομένου ότι η διοίκηση έχει αναβάλει, την έγκριση του εθνικού σχεδίου διαχείρισης του τρυγονιού από το πρώτο εξάμηνο του 2020 έως το 2021.

Σύμφωνα με την απόφαση, πρέπει η κυβέρνηση να αναστείλει το κυνήγι του τρυγονιού για την περίοδο 2020-2021 και να μην κάνει απλά μια προσαρμογή στα όρια κάρπωσης.

Για όλους αυτούς τους λόγους, το Συμβούλιο Επικρατείας ανέστειλε τη θήρα του τρυγονιού στη Γαλλία.

Η συντακτική ομάδα του iHunt.gr

Διαβάστε ακόμη : Το κυνήγι του τρυγονιού στην Ελλάδα σε σχέση με την Ισπανία και τη Γαλλία


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ