
Μετά από μια περίοδο όπου οι αγώνες ιχνηλατών πραγματοποιούντανμε το φόβο και σε καθεστώς παρανομίας κάτι σαν το κρυφό σχολειό δηλαδή, τα πράγματα αλλάζουν και με το νέο σχέδιο νόμου που κατέθεσε στη βουλή ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ κ. Νικόλαος Ταγαράς ανοίγει το δρόμο για να διοργανώνονται αγώνες με ιχνηλάτες.
Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε την μεγάλη προσπάθεια και επιμονή στο συγκεκριμένο θέμα του Προέδρου του Ομίλου Ελληνικού Ιχνηλάτη κ. Δημήτρη Βαβουράκη καθώς και στο ενδιαφέρον που έδειξε (και έμπρακτα) ο κ. Ταγαράς.
Πιο συγκεκριμένα στο νέο σχέδιο νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 10, του άρθρου 255 του νόμου 86/1969 αντικαθίσταται ως εξής :
Επιτρέπεται δηλαδή εκτός από τη διεξαγωγή αγώνων δεικτών και η διεξαγωγή αγώνων ιχνηλατών.
Μετά τη συζήτηση το νομοσχέδιο θα πάει για ψήφιση και αν ψηφιστεί ένα όνειρο θα γίνει πραγματικότητα. Για οτιδήποτε νεώτερο θα σας ενημερώσουμε.
Κώστας Λουρής για το ihunt.gr