Αρχική iHunt.gr Ανταπόκριση περασμάτων : Αρχισαν να περνούν τα τρυγόνια….16/4/2020

Ανταπόκριση περασμάτων : Αρχισαν να περνούν τα τρυγόνια….16/4/2020

από iHunt Team
Στροφάδια

Η Μεγάλη Εβδομάδα συνήθως συμπίπτει με τα καλά εαρινά περάσματα τρυγονιών και ορτυκιών. Τα ορτύκια δειλά-δειλά άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους εδώ και δυο εβδομάδες. Οι φωνές τους άρχισαν να ακούγονται και φυσικά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποια από αυτά είναι περαστικά και ποια πέρασαν τον χειμώνα στη χώρα μας.

Στις 14 Απριλίου πραγματοποιήθηκε το πιο καλό μέχρι σήμερα πέρασμα τρυγονιών. Πολλά τρυγόνια είδαν στη Μάνη, στις Κυκλάδες και κάποια στη Ζάκυνθο.  Σήμερα είδαν κάποια τρυγόνια και στο Κιλκίς.

Η Θηροφυλακή της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας έχει ήδη εγκατασταθεί στα Στροφάδια αλλά και όπου αλλού κρίνεται σκόπιμο ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα λαθροθηρίας.

Αξιοσημείωτα είναι φέτος τα μεγάλα περάσματα τσαλαπετεινών.

Ας ελπίσουμε να έρθουν και να παραμείνουν για να φωλεοποιήσουν αρκετά τρυγόνια και ορτύκια και να είναι μια καλή χρονιά για τους Έλληνες κυνηγούς.

Η συντακτική ομάδα του iHunt.gr

Η φωτό είναι από τα Στροφάδια.

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτό το έντυπο συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα