Αρχική iHunt.gr Ανταπόκριση περασμάτων : Η μεγάλη κάθοδος των υδροβίων και …μπεκατσοσυλλέκτες

Ανταπόκριση περασμάτων : Η μεγάλη κάθοδος των υδροβίων και …μπεκατσοσυλλέκτες

από iHunt Team
15965125_10210002088187476_3913488965288263404_n

Οι μεγάλες παγωνιές πάνω από τα βόρεια σύνορα μας ανάγκασαν σε μια εξαιρετική μετατόπιση τα υδρόβια.
 
Πολλές χήνες κατέκλυσαν την Βόρεια Ελλάδα. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα όπως στο νομό Δράμας τα κοπάδια ήταν τεράστια.
 
Πολλά πρασινοκέφαλα και όλων των ειδών οι πάπιες στο Δέλτα του Έβρου αλλά και στην υπόλοιπη χώρα.
 
Και όπως οι περισσότεροι έχετε καταλάβει εκτός από τα υδρόβια (που μεταξύ μας θέλει ….άντερα για να αντέξει κάποιος το καρτέρι σε θερμοκρασίες πολύ κάτω του μηδενός) υπάρχουν και οι γνωστοί πλέον “μπεκατσοφάγοι” που έπιασαν τις παραλίες αρκετά πιο νωρίς από το καλοκαίρι όχι όμως για να κάνουν μπάνιο αλλά για να βαρέσουν μπεκάτσες και μετά να τις μοστράρουν στο facebοοk εξιστορώντας και τις αντίστοιχες ιστορίες από τις φέρμες των σκύλων ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα.
 
Η μισή Αθήνα βρέθηκε στο νομό Ιωαννίνων περιμένοντας τις μπεκάτσες του πάγου αλλά τα σχέδια άλλαξαν αφού οι μακελάρηδες της Χαλκιδικής ήταν πιο τυχεροί. Νούμερα που άλλοι δεν τα κάνουν σε μία ή και δυο χρονιές κάποιοι τα έκαναν σε ένα πρωινό. “Εξαιρετικοί” με “κορυφαία σκυλιά” (κυρίως κουτάβια) ξεπάστρεψαν αρκετές μπεκάτσες. 
 
Βέβαια οι ίδιοι μετά από μερικές ημέρες θα αρχίσουν να γράφουν τα μελοδραματικά ποιήματα για τη βελουδομάτα ή όπως αλλιώς λένε την μπεκάτσα.
 
Δεν όμως μόνο η Χαλκιδική. Στην Ηλεία, στα νησιά του Ιόνιου (όπου το καρτέρι ειδικά στη Ζάκυνθο είναι εθνικό σπορ) και στην Ήπειρο οι μπεκάτσες ήταν πολλές. Γενικά τα αχιόνιστα μέρη κοντά σε θάλασσα ήταν ο λάκκος των λεόντων για τις μπεκάτσες.
 
ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ!
 
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ την θηροφυλακή να είναι σε εγρήγορση!!!!! 
 
Η συντακτική ομάδα του iHUnt.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα