Αρχική iHunt.gr Ανταπόκριση περασμάτων : Ξεκίνησε το ταξίδι των τρυγονιών….3/9/2018

Ανταπόκριση περασμάτων : Ξεκίνησε το ταξίδι των τρυγονιών….3/9/2018

από iHunt Team
european_turtle_dove_streptopelia_turtur

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Η κυνηγετική άρχισε και δυο εβδομάδες μετά την έναρξη το μόνο συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε είναι ότι διανύουμε μια καλή χρονιά για τα τρυγόνια. 
 
Όσο αφορά τα ορτύκια προς το παρών τα μηνύματα από όλη την Ελλάδα δε είναι ενθαρρυντικά. Οι λόγοι πολλοί αλλά δεν είναι της παρούσης.
 
 
sve megalo
 
 
Τρυγόνια
 
Η Μακεδονία και η Θράκη είχαν τη μερίδα του λέοντος για τα τρυγόνια, όμως φέτος είχαμε αρκετά τρυγόνια και στη Θεσσαλία αλλά και στη Στερεά Ελλάδα. Τρυγόνια που έμειναν και πολλαπλασιάστηκαν στη χώρα μας. 
 
Όμως ήδη έχει αρχίσει η μετανάστευση και σήμερα ξεκινάμε την πρώτη ανταπόκριση περασμάτων για τη φετινή χρονιά.
 
Τα πρώτα, μικρά είναι η αλήθεια, περάσματα έγιναν σήμερα από νησιά των Κυκλάδων. Κυρίως Άνδρο και Τήνο. 
 
Εχθές το απόγευμα αρκετά κοπαδάκια από τρυγόνια έκαναν την εμφάνισή τους στα παράλια του Αμβρακικού στην Άρτα.
 
Πολλά πουλιά υπάρχουν στην Ανατολική, Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία μέσα στις περιοχές που είναι ζώνες διάβασης αποδημητικών και το κυνήγι στις περιοχές αυτές ξεκινάει στις 15 Σεπτεμβρίου. 
 
Ορτύκια
 
Μια από τις χειρότερες χρονιές των τελευταίων ετών είναι η φετινή για τα ορτύκια. Η αποδημία τους άρχισε και ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτες κατασχέσεις ηχομιμητικών συσκευών από τους θηροφύλακες. Δυστυχώς οι γνωστοί άγνωστοι συνεχίζουν τα ίδια…..
 
Φάσες
 
Ευχαριστημένοι ήταν όσοι εξόρμησαν τις πρώτες ημέρες σε φάσσες. Αρκετά ντοπιάρικα πουλιά (ενδεχομένως πολύ περισσότερα από προηγούμενες χρονιές) έδωσαν αρκετές ευκαιρίες στους λάτρεις της φάσσας.
 
 
 


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα