Αρχική iHunt.gr Ανταπόκριση περασμάτων : Πέρασαν τα πρώτα τρυγόνια από τα Λεγρενά

Ανταπόκριση περασμάτων : Πέρασαν τα πρώτα τρυγόνια από τα Λεγρενά

από iHunt Team
kapelas

demobanner
Η φθινοπωρινή μετανάστευση φαίνεται ότι έχει αρχίσει νωρίτερα από ότι συνήθως. Στα Λεγρενά την Κυριακή 23 Αυγούστου αλλά και την Κυριακή 30 Αυγούστου κυνηγός σήκωσε με τα σκυλιά του αρκετούς ορτυκοσούρτες δείγμα του ότι η αποδημία ξεκίνησε. Εχθές θηρεύτηκαν τα δύο πρώτα τρυγόνια και το πρώτο ορτύκι στα Λεγρενά. Όπως λέει και ο γκουρού των περασμάτων και Πρόεδρος του ΚΕΚ Γιώργος Τσαγκανέλιας το πρώτο πενταήμερο του Σεπτεμβρίου γίνεται πάντα ένα μικρό ή μεγάλο πέρασμα από ορτύκια.
 
Στα Λεγρενά οι φίλοι κυνηγοί να προσέξουν τις οχιές αφού το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε δυο σκύλοι έπεσαν θύματα τους. Μάλιστα του κ. Δημήτρη ΜΑκρή ο σκύλος έπεσε δύο φορές θύμα επίθεσης από οχιά. Κυνηγοί προσοχή και έχετε μαζί σας πάντα τα απαραίτητα φάρμακα.
 
Επίσης μια έκπληξη περίμενε όσους κυνηγούς δοκίμασαν την τύχη τους σε καρτέρια της Λαυρεωτικής όταν μεγάλα κοπάδια από αγριοπερίστερα έκαναν την εμφάνισή τους από κοντινές βραχονησίδες.
 
Την Κυριακή έγινε μγεάλη επιχείριση της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής.Καλό είναι να έχετε πάντα μαζί σας τα απαραίτητα έγγραφα και να βοηθάτε το έργο των Ομοσπονδιακών θηροφυλάκων.
 
Στην Κωπαίδα στις 23 Αυγούστου κυνηγοί που κυνηγούσαν ορτύκια είδαν μικρά κοπαδάκια από τρυγόνια.
 
Επίσης αρκετοί τσαλαπετεινοί και άλλα πουλιά που είναι προπομποί της μετανάστευσης ξεκίνησαν το μακρύ ταξίδι.
 
Στη Μακεδονία τα ορτύκια κάνουν συνεχόμενες μετατοπίσεις αφού οι αγρότες έχουν αρχίσει να οργώνουν τα περισσότερα χωράφια.Στο Κιλκίς και στην Ημαθία τα ορτύκια είναι αρκετά. Τα τρυγόνια που υπάρχουν πλέον είναι μόνο εκτός ζωνών και έτσι οι ευκαιρίες είναι λίγες.
 
Στη φωτογραφία ο Νίκος Καπέλας με το γιό του μετά από ένα επιτυχημένο κυνήγι αγριοπερίστερων στην Λαυρεωρική.
 

ΚΥΝΗΓΙ ΑΓΡΙΟΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝ ΣΤΑ ΛΕΓΡΕΝΑ from ihunt.gr on Vimeo.

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα