Αρχική iHunt.gr Ανυποστατες οι φημες στην Κυπρο

Ανυποστατες οι φημες στην Κυπρο

από iHunt Team
kourouna

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Η Υπηρεσία Θήρας & Πανίδας επιθυμεί να σημειώσει τα πιο κάτω σχετικά με τις φήμες που διαδίδονται τις τελευταίες ημέρες ότι, στις 15 Μαΐου θα αρχίσει το κυνήγι διαφόρων ειδών:

1. Η Υπηρεσία Θήρας & Πανίδας ξεκαθαρίζει ότι, στις 15 Μαΐου δεν θα αρχίσει οποιαδήποτε περίοδος κυνηγίου. Όποιοι πιθανόν να κυνηγήσουν αυτές τις ημέρες θα διαπράττουν αδίκημα και προς τούτο η Υπηρεσία θα εντατικοποιήσει τις περιπολίες της για έλεγχο τέτοιων φαινομένων και να καταγγείλει όσους παρανομούν.

2. Διευκρινίζεται ότι η περίοδος από την 1η Μαρτίου μέχρι τη 15η Αυγούστου έκαστου έτους, θεωρείται κλειστή περίοδος κυνηγίου και η μεταφορά κυνηγετικού όπλου δεν επιτρέπεται.

3. Σε περιοχές όπου παρουσιάζεται υπερπληθυσμός κορακοειδών και επηρεάζουν αρνητικά άλλα είδη της πανίδας αλλά και τη γεωργία ή τη κτηνοτροφία, είναι πιθανόν να παραχωρηθεί άδεια κυνηγίου κορακοειδών κατά παρέκκλιση, σε συνεννόηση με την ΚΟΚ & ΔΑΖ και τους κατά τόπους κυνηγετικούς συλλόγους με σκοπό να ελεγχθούν οι πληθυσμοί των κορακοειδών. Επισημαίνεται ότι, οι πιο πάνω εξορμήσεις θα γίνονται πάντοτε με τη συνοδεία θηροφύλακα. 

4. Στην περίπτωση που παραχωρηθεί άδεια κυνηγίου κατά παρέκκλιση, τότε σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, τόσο οι λεπτομέρειες της παρέκκλισης όσο και τα στοιχεία των κυνηγών που θα συμμετάσχουν, θα πρέπει να δημοσιευθούν στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.

 


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα