Αρχική iHunt.gr Απάντηση του Κυνηγετικού Συλλόγου Κοζάνης στην Οικολογική Κίνηση

Απάντηση του Κυνηγετικού Συλλόγου Κοζάνης στην Οικολογική Κίνηση

από iHunt Team
kydsxtysrtkysjyrtsjtrst

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Σχετικά με το βίντεο και τις δηλώσεις στις 4/10 του μέλους της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης κ. Σάκη Κουκουμπέση, όπως φιλοξενείται στη σελίδα σας (κλικ εδώ) θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:
 
Α) Μακροσκοπικά ο τραυματισμός του πτηνού δεν δείχνει ότι είναι από πυροβόλο όπλο, αλλά μάλλον ταιριάζει σε τραύμα από πρόσκρουση σε φράγμα ή σε καλώδια της ΔΕΗ, φαινόμενο πάρα πολύ συχνό για αυτά τα πτηνά στο στάδιο της εφόρμησης τους για την σύλληψη της λείας – τροφής τους.
 
Β) Η Κτηνιατρική και η Δασική Υπηρεσία είναι αρμόδιες κατά τον νόμο να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες. Από τηλεφωνική επικοινωνία οι αρμόδιες αυτές υπηρεσίες δηλώνουν άγνοια του – των περιστατικών που αναφέροντα στο βίντεο.
 
Γ) Επίσης η Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ έχει όλες τις δυνατότητες ως δημόσιος φορέας και μπορεί να διαπιστώσει την σοβαρότητα του κατάγματος και τις ενέργειες που απαιτούνται για την ανάρρωση του πτηνού.
 
Πέραν των άνω, καθώς γίνονται στο βίντεο καταγγελίες για πολλά κρούσματα με την έναρξη της κυνεγητικής περιόδου, οι οποίες όμως δεν έχουν υποπέσει στην αντίληψη των ελεγκτικών οργάνων θα θέλαμε να μας υποδειχτούν :
 
α) ποια και πόσα είναι αυτά τα περιστατικά β) ποιος έχει πιστοποιήσει τον τραυματισμό από πυροβόλο όπλο ή κυνηγό γ) ενημερώθηκαν γι’ αυτά αρμοδίως η Δασική και Κτηνιατρική υπηρεσία και επ’ αυτών να υποβάλλουν μηνύσεις οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης.
 
Σε κάθε άλλη περίπτωση θεωρούμε ότι το σχόλιο, όπως και το ίδιο το βίντεο είναι παραπλανητικό, κρύβει δόλο που προσβάλει τους 3.000 κυνηγούς της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.
 
Η συγκεκριμένη ομάδα έχει λαμπρό πεδίο συνεργασίας και ας αφήσει κατά μέρος το «κυνήγι μαγισσών».
 
Επιφυλασσόμενοι κάθε νόμιμου δικαιώματος μας παρακαλούμε να δημοσιεύσετε την ανακοίνωση μας.
 
ΜΕ ΤΙΜΗ
 
Ο πρόεδρος                           Ο γεν. γραμματέας
 
Πετρίδης Δημήτριος           Λιόντας Χαρίσιος
 
  

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα