Αρχική iHunt.gr Απίστευτος καύσωνας στην Αλάσκα σκοτώνει ζώα και ανθρώπους

Απίστευτος καύσωνας στην Αλάσκα σκοτώνει ζώα και ανθρώπους

από iHunt Team
alaska

demobanner

Θερμοκρασίες 12 βαθμούς πάνω από τα συνηθισμένα έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στην Αλάσκα και οι επιστήμονες ανησυχούν για χειρότερες εξελίξεις σχετικά με την κλιματική αλλαγή.
 
Οι θερμοκρασίες που καταγράφονται είναι εξόχως ασυνήθιστες. Οι συνέπειες φαίνονται ήδη στην τοπική χλωρίδα και πανίδα, αλλά και στους ανθρώπους.
 
Τον Μάρτιο οι θερμοκρασίες στο βορειοδυτικό Kotzebue ήταν -5 βαθμοί, 12 βαθμούς πάνω από τον γενικό μέσο όρο για την ευρύτερη γεωγραφική Αρκτική περιοχή. Παρόμοιες θερμοκρασίες καταγράφηκαν και στην υπόλοιπη βόρεια Αλάσκα. Στα νότια, οι θερμοκρασίες έφτασαν και στους +1,6 βαθμούς Κεσλίου.
 Το Ερευνητικό Κέντρο της Αλάσκα (ACRC) κατέγραψε πως επρόκειτο για γενική θερμοκρασία 4,1 βαθμούς Κελσίου πάνω από την καταγραφή του περασμένου Μαρτίου.
 
Η Πολιτεία είχε με λίγα λόγια τον θερμότερο Μάρτη όλων των εποχών.
 
Δύο άνδρες που οδηγούσαν τα snowmobiles στον συνήθως παγωμένο ποταμό Kuskokwim, σκοτώθηκαν όταν θρυμματίστηκαν οι πάγοι. Ένας τρίτος σώθηκε βαρύτατα τραυματισμένος. Πολλές περιοχές αποκλείστηκαν από το λιώσιμο των πάγων με αποτέλεσμα να εξαντληθούν οι προμήθειες σε φαγητό.
 
Η άνοδος της θερμοκρασίας οφείλεται όπως παρατηρούν οι επιστήμονες στο λιώσιμο των πάγων και την άνοδο της στάθμης της Βεριγγείου Θάλασσας.
 
Το λιώσιμο των πάγων έχει προκαλέσει τον θάνατο πολλών θαλάσσιων ίππων τους οποίους κατέγραψε η σειρά Our Planet. Τα πλάνα προκάλεσαν παγκόσμιο σοκ.
 
Πέρυσι, η Βερίγγειος Θάλασσα είχε κρατήσει μόλις το 10% των πάγων που συνήθως έχει τον μήνα Απρίλιο. Φέτος τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα.
 
Πηγή ; https://www.news247.gr

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα