Αρχική iHunt.gr Απαγορευση του κυνηγιου στην Αλβανια

Απαγορευση του κυνηγιου στην Αλβανια

από iHunt Team
Roe-Deer-Albania

demobanner

 
 O Αλβανός υπουργός περιβάλλοντος Lefter Koka ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να απαγορεύσει το κυνήγι για δύο χρόνια μετά τη σημαντική μείωση του αριθμού των άγριων ζώων .
 
“Αυτό είναι ένα δραστικό μέτρο , αλλά αναγκαίο για να σταματήσει η περαιτέρω υποβάθμιση της άγριας ζωής , η οποία βρίσκεται τώρα σε ένα κρίσιμο ελάχιστο , και η επιβολή ελέγχων στις κυνηγετικές δραστηριότητες που δεν έχουν γίνει τις τελευταίες δύο δεκαετίες », δήλωσε ο Koka την Κυριακή .
 
Σύμφωνα με τον υπουργό , ανεξάρτητες μελέτες και τα δεδομένα που συλλέγονται από την υπηρεσία της βιοποικιλότητας στο υπουργείο Περιβάλλοντος δείχνουν ότι κατά την τελευταία δεκαετία υπήρξε μια απότομη μείωση του πληθυσμού των άγριων ζώων της Αλβανίας .
 
O Koka είπε ότι υπήρξε μια πτώση μεταξύ 30 έως 50 τοις εκατό των ειδών που επιτρέπεται η θήρα , όπως τα άγρια ​​κουνέλια , αλεπούδες και ορτύκια , αλλά και στον πληθυσμό των ειδών που προστατεύονται .
 
Ο υπουργός κατηγόρησε το παράνομο κυνήγι , το μεγάλο αριθμό των εγγεγραμμένων όπλων και η αδυναμία της κυβέρνησης να εισπράξει τα πρόστιμα .
 
” Υπάρχουν 75.000 εγγεγραμμένοι κυνηγετικά τουφέκια στην Αλβανία , καθώς και ένας μεγάλος αριθμός των παράνομων”, δήλωσε ο Koka .
 
Σύμφωνα με την Κόκα , ένας άλλος παράγοντας που επιδείνωσε την κατάσταση είναι ο μεγάλος αριθμός των « ξένων πολιτών που κυνηγούν παράνομα στην Αλβανία ” .
 
” Παρά το γεγονός ότι το νομικό πλαίσιο για την προστασία της άγριας ζωής έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια , τα δεδομένα αποκαλύπτει μια κατάσταση που μπορεί να αποκατασταθεί μόνο μέσω ενός μορατόριουμ έκτακτης ανάγκης για το κυνήγι », κατέληξε .
 
 
Απόδοση στα Ελληνικά iHunt.gr
 
Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα