Αρχική iHunt.gr Απαγόρευση θήρας ορισμένου χρόνου σε περιοχή του Δήμου Ρόδου λόγω πυρκαγιάς

Απαγόρευση θήρας ορισμένου χρόνου σε περιοχή του Δήμου Ρόδου λόγω πυρκαγιάς

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Απαγόρευση της θήρας όλων των θηραμάτων για τρία (3) χρόνια, ήτοι έως τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου 2023-2024, σε έκταση(15.816) στρεμμάτων, που περιλαμβάνει την καείσα έκταση από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 01 Αυγούστου 2021, καθώς και περιμετρική ζώνη μη καμένων εκτάσεων, στην περιοχή των Τοπικών Κοινοτήτων Θεολόγου, Μαριτσών και Ψίνθου του Δήμου Ρόδου.

SVESTONOF

Η παραπάνω έκταση απαγόρευσης της θήρας απεικονίζεται με συνεχή κόκκινη γραμμή στο χάρτη.

Η οριογραμμή της έκτασης περιγράφεται ως εξής:

Αρχίζει από τη διασταύρωση της επαρχιακής οδού Καλαμώνας – Ψίνθος με τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο που οδηγεί στον οικισμό Θεολόγο και τον ακολουθεί προς Θεολόγο για 1.100 μέτρα περίπου, μέχρι τη γέφυρα με το ρέμα «Ποταμό».

Ακολουθεί το ρέμα μέχρι την πρώτη ιρλανδική διάβαση και με νοτιοδυτική κατεύθυνση κινείται στον αγροτικό δρόμο που οδηγεί στη θέση «Κακόσκαλο».

Συνεχίζει βορειοδυτικά επί του ρέματος «Χάνδρακας» μέχρι τη συμβολή του με το ρέμα «Σορωνιάτικος» στη θέση «Ατσιγγανή».

Με νοτιοδυτική κατεύθυνση ακολουθεί ανοδική πορεία επί του ρέματος για 900 μέτρα περίπου μέχρι τη θέση «Αμιδιά» όπου συνεχίζει επί του αγροτικού δρόμου μέχρι τη θέση «Φακουδιά» όπου και συναντάει τα όρια του Καταφυγίου Άγριας Ζωής (Κ.Α.Ζ.) «Μέγα δάσος – Άνω Καλαμώνας».

Με βορειοανατολική κατεύθυνση ακολουθεί τον αγροτοδασικό δρόμο προς τον Καλαμώνα που αποτελεί και όριο του υφιστάμενου Κ.Α.Ζ. μέχρι την επαρχιακή οδό Καλαμώνας – Ψίνθος.

Στρίβει δεξιά και συνεχίζει επί του επαρχιακού δρόμου (όριο Κ.Α.Ζ.) μέχρι την είσοδο της Κοιλάδας των Πεταλουδών. Ακολουθεί τα όρια του Κ.Α.Ζ. έως το άνω μέρος της Κοιλάδας των Πεταλούδων όπου συναντά τη διασταύρωση δασικών δρόμων.

Στη συνέχεια κινείται ανατολικά επί του δασικού δρόμου, στην κορυφογραμμή, μέχρι να συναντήσει την επαρχιακή οδό Μαριτσά – Ψίνθος στη θέση «Κάμπος». Ακολουθεί τον επαρχιακό δρόμο με κατεύθυνση την Ψίνθο για 1200 μέτρα περίπου, μέχρι τη συμβολή του με ρέμα και κινείται βορειοανατολικά επί του ρέματος μέχρι την συμβολή του με αγροτοδασικό δρόμο, τον οποίο και ακολουθεί προς βορρά μέχρι την συμβολή του με ρέμα στη θέση «Ταυρόλιθος».

Ακολουθεί το ρέμα με κατεύθυνση νοτιοανατολική μέχρι τη θέση «Κλήμα» όπου στη συμβολή των ρεμάτων αλλάζει κατεύθυνση και κινείται βόρεια, στην ανοδική πορεία του ρέματος, προς τη θέση «Τσιμνιά» όπου κατέρχεται στο ρέμα «Χαμηλού» το οποίο και ακολουθεί με ανατολική κατεύθυνση μέχρι την συμβολή του με ρέμα.

Στη συνέχεια αλλάζει κατεύθυνση και κινείται βορειοδυτικά επί του ρέματος μέχρι τη θέση «Σταυρός».

Από εκεί κινείται βόρεια όπου προσπερνά την επαρχιακή οδό Μαριτσά – Ψίνθος στη θέση «Λατομείο» και συνεχίζει μέχρι τη γυμνή, βραχώδη κορυφή. Ακολουθεί το ρέμα που διέρχεται μπροστά από το μοναστήρι «Κερωνιάτης» με βόρεια κατεύθυνση μέχρι τη γέφυρα στην επαρχιακή οδό Μαριτσά – Άνω Καλαμώνας.

Κινείται επί του ασφαλτοστρωμένου δρόμου με κατεύθυνση τον Άνω Καλαμώνα και 750 μέτρα πριν τη διασταύρωση με την επαρχιακή οδό Καλαμώνας – Ψίνθος συναντά συμβολή με ρέμα το οποίο και ακολουθεί με βόρεια κατεύθυνση για 450 μέτρα και στη συνέχεια στρίβει δυτικά ακολουθώντας τον αγροτικό δρόμο για να καταλήξει στην επαρχιακή οδό Καλαμώνας – Ψίνθος.

Την ακολουθεί βόρεια μέχρι τη διασταύρωση που οδηγεί στον οικισμό Θεολόγο όπου και το σημείο έναρξης.


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα