Αρχική iHunt.gr Απαγoρευση κυκλοφοριας στα δαση της Αττικης

Απαγoρευση κυκλοφοριας στα δαση της Αττικης

από iHunt Team
pirkagies2

 

Προληπτικά μέτρα για τον κίνδυνο πυρκαγιών ανακοίνωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, μετά από ευρεία σύσκεψη στο κέντρο επιχειρήσεων του πυροσβεστικού σώματος.

 

Ειδικότερα, λόγω του αυξημένου κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή του νομού Αττικής, απαγορεύτηκε, από σήμερα έως και το Σάββατο (10-08-2013) η διέλευση οχημάτων και πεζών από τα προαστιακά δάση της Αττικής, το διάστημα από τη δύση έως την ανατολή του ηλίου.

 

Οι περιορισμοί αυτοί, εφόσον κριθεί απαραίτητο, ενδέχεται να επεκταθούν και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

«Άλλοτε από εγκληματική αμέλεια, άλλοτε κάτω από αδιευκρίνιστες ή και ύποπτες λόγω της ώρας ή και της περιοχής συνθήκες, όπως παραδείγματος χάρη χθες βράδυ στην περιοχή των Θρακομακεδόνων, ξεσπούν πυρκαγιές που θέτουν σε δοκιμασία τις αντοχές του έμψυχου δυναμικού του Πυροσβεστικού Σώματος. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος οι μισές περίπου πυρκαγιές, από όσες έχουν εξιχνιασθεί τα αίτια, οφείλονται σε εμπρησμό από πρόθεση», δήλωσε ο κ. Δένδιας.

 

«Ευτυχώς, χάρη στην αυταπάρνηση των πυροσβεστών μας και τον επιτυχημένο συντονισμό από την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, τα πολύ χειρότερα έχουν αποφευχθεί. Γνωρίζω βέβαια και κατανοώ απόλυτα τον πόνο που προκάλεσε η ζημιά σε σπίτια και καλλιέργειες, αλλά οι πυρκαγιές των τελευταίων ημερών παρακαλώ σκεφτείτε ότι θα μπορούσαν να είχαν προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερες καταστροφές», ανέφερε ο υπουργός, ζητώντας τη συμβολή όλων μας στη διατήρηση και τη διάσωση του φυσικού πλούτου της χώρας.

 

«Ας γνωρίζει ο κάθε κακόβουλος ότι το Ελληνικό Κράτος δεν προτίθεται να μείνει άπραγο απέναντι στη μείζονα απειλή για τον φυσικό πλούτο και τη ζωή των πολιτών της πατρίδας μας. Παρακαλώ επίσης θερμά τους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις δραστηριότητές τους αυτές τις ημέρες του αυξημένου κινδύνου, ώστε από σφάλμα ή από αμέλεια να μην δημιουργηθεί αιτία καταστροφής», κατέληξε ο κ. Δένδιας.

 

econews.gr

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα