Αρχική iHunt.gr Απαραίτητη η βεβαίωση από ψυχίατρο για την έκδοση ή ανανέωση Άδειας Κατοχής Κυνηγετικού Όπλου

Απαραίτητη η βεβαίωση από ψυχίατρο για την έκδοση ή ανανέωση Άδειας Κατοχής Κυνηγετικού Όπλου

από iHunt Team

demobanner

Αλλαγές στον τρόπο έκδοσης άδειας κατοχής κυνηγετικού όπλου ή ανανέωσή της επιφέρει η απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Είναι απαραίτητη πλέον από ψυχίατρο, βεβαίωση ότι ο κάτοχος είναι σε ψυχική υγεία που του επιτρέπει να κατέχει κυνηγετικό όπλο. Επιπλέον χρειάζεται και βεβαίωση από παθολόγο.

Αναφέρει η απόφαση :

«…. Πιστοποιητικό ιατρού ειδικότητας ψυχιάτρου, από το οποίο να προκύπτει η κατάσταση της ψυχικής υγείας του ενδιαφερομένου, καθώς και πιστοποιητικό ιατρού ειδικότητας παθολόγου ή νευρολόγου ή γενικής ιατρικής, από το οποίο να προκύπτει η απουσία οργανικών νοσημάτων και συνεπώς η σωματική ικανότητα και καταλληλότητα του ενδιαφερομένου να φέρει όπλο. Τα ως άνω πιστοποιητικά παραδίδονται από τους ιατρούς, στο πρόσωπο που ζήτησε την εξέτασή του εντός σφραγισμένων φακέλων. Η αρμόδια για την έκδοση της άδειας αστυνομική αρχή ελέγχει το απαραβίαστο των φακέλων και δεν παραλαμβάνει πιστοποιητικό που ο φάκελος του παραβιάσθηκε.»

Αυξάνεται το κόστος έκδοσης ή ανανέωσης ΑΚΚΟ για τους κυνηγούς αφού εκτός από το κόστος του παθολόγου απαιτείται και βεβαίωση από ψυχίατρο.

Κώστας Λουρής για το iHunt.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα