Αρχική iHunt.gr Απεγκλωβισμός ζαρκαδιού από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Άρτας

Απεγκλωβισμός ζαρκαδιού από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Άρτας

από iHunt Team
img_20170508_143629-2

demobanner

Λίγο πριν της 9:00 το πρωί της Δευτέρας, ο κυνηγός κος Λιανός Παναγιώτης εντόπισε ένα νεαρό ζαρκάδι εγκλωβισμένο στον αρδευτικό τσιμεντένιο αύλακα της περιοχής των Βλαχερνών  και ενημέρωσε  το γραφείο του Κυνηγετικού Συλλόγου Άρτας και την Πυροσβεστική προκειμένου να βρεθεί τρόπος απεγκλωβισμού. 
 
Στο σημείο κατέφθασε αμέσως ο θηροφύλακας Σφήκας Νικόλαος , δυο οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής , δύναμη της Δ/νσης Δασών Άρτας, της Πυροπροστασίας και της ΔΟΑΚ.
 
 
Επίσης άμεσα ειδοποιήθηκε από τον Κυνηγετικό Σύλλογο το ΤΟΕΒ Αράχθου για να διακοπεί η ροή του νερού προς τον αύλακα .
 
Παρόλο που το  ύψος του νερού δεν ήταν μεγάλο ώστε να κινδυνεύει,  από το φόβο του αντιδρούσε σε κάθε προσπάθεια απεγκλωβισμού.
 
Η λύση τελικά δόθηκε μετά από αρκετές ώρες με δυο μεγάλων διαστάσεων δίχτυα που δανειστήκαμε από το γήπεδο της ΑΕ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ και τοποθετήθηκαν πάνω και κάτω από τον αύλακα έτσι ώστε να εγκλωβιστεί το άτυχο ζώο και με τη βοήθεια όλων να έρθει στην επιφάνεια.
 
Μετά τον επιτυχή απεγκλωβισμό η Δ/νση Δασών Άρτας  και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άρτας φρόντισε για την άμεση απελευθέρωσή  του  στη περιοχή του δάσους πάνω από τη Βλαχέρνα .
 Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα